ΑργολίδαΚοσμολογία: Συνεπήρε το κοινό ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος στο Βουλευτικό

Κοσμολογία: Συνεπήρε το κοινό ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος στο Βουλευτικό

Μια άκρως συναρπαστική – εκλαϊκευτική ομιλία για την Δημιουργία του Σύμπαντος, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του «Βουλευτικού», στην πόλη του Ναυπλίου.

Ομιλητής της ανωτέρω εντυπωσιακής εκδήλωσης, ήταν ένας από τους κορυφαίους Κοσμολόγους τόσο σε Ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο –   Διευθυντής Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος.

Ο καταξιωμένος «Έλευσίνιος» Ερευνητής  πραγματικά καθήλωσε το κοινό μέχρι τέλους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ανθρώπινη λογική και ερμηνεία, σχετικά με το μυστήριο της Δημιουργίας του Σύμπαντος αλλά και γύρω από όλες τις σύγχρονες μεγάλες ανακαλύψεις στην επιστήμη της Κοσμολογίας, που ήδη σηματοδοτούν την απαρχή νέων σημαντικών δεδομένων στο ευρύτερο κλάδο της Φυσικής, που αναμένεται στο εγγύς μέλλον να αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Μηνάς Π. – Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος – Δρ. Μανώλης Γεωργούλης

Τον καταξιωμένο στην Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα και συνεχώς ανερχόμενο Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, προλόγισε ο διάσημος Ηλιοφυσικός Δρ. Μανώλης Γεωργούλης-επικεφαλής της Πανευρωπαϊκής ομάδας – Κρατών για τον συντονισμό της πρόγνωσης των Ηλιακών Εκλάμψεων.

 

Η  συγκεκριμένη βαρύνουσας σημασίας διοργάνωση, τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την ΔΟΠΠΑΤ και το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην εκδήλωση έδωσαν  δυναμικό παρών, άνθρωποι όλων των ηλικιών, Καθηγητές, σπουδαστές, αλλά και μικρά παιδιά, ενώ από την πολιτική ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Γαβρήλος και κ. Γιάννης Σαρρής.

 

Επίσης  την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους  ο Βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, κ. Γιάννης Μανώλης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κυρία Όλγα Ανδριανάκου και ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, κ. Θεοδόσης Σπαντιδέας, η επικεφαλής του προγράμματος Europe Direct του Δήμου Ναυπλιέων, κυρία Ανδρονίκη Τζομάκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα