ΑργολίδαΕ.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας: Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τις εξετάσεις

Ε.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας: Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τις εξετάσεις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αργολίδας μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων των σχολ. μονάδων  Β/θμιας Εκπαίδευσης εκτιμά ότι εξαιτίας της  χρονικής επιμήκυνσης του διδακτικού έτους τα χρονικά περιθώρια που τέθηκαν για την διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εξετάσεων είναι ασφυκτικά.

Οι συνάδελφοι καλούνται  να διεξάγουν ενδοσχολικές εξετάσεις, επιτήρηση (πολλές φορές και δύο μαθήματα ανά ημέρα) ενώ παράλληλα να είναι επιτηρητές και βαθμολογητές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίστοιχα και οι μαθητές, πιέζονται πάρα πολύ χρονικά, εξεταζόμενοι ακόμη και σε δύο μαθήματα την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην δύνανται  να αποδώσουν σε ένα σύστημα εξετάσεων που από τη φύση του είναι αγχωτικό και ανταγωνιστικό.

Επιπλέον,  μέσα σ’ αυτό το διάστημα, πρέπει να αφιερωθεί τουλάχιστον μια ημέρα για επαναληπτικές εξετάσεις για όσους μαθητές είχαν κώλυμα συμμετοχής σε κάποιο απ’ τα μαθήματα και να εκδοθούν αποτελέσματα. Όλες αυτές οι διαδικασίες συνεπάγονται κόπωση και πίεση μαθητών και συναδέλφων.

Το δ.σ. εκτιμά ότι ο απαιτούμενος χρόνος τόσο για την συμμετοχή των μαθητών στην διαδικασία των εξετάσεων με λιγότερο άγχος όσο και για την διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων σχετικών διαδικασιών εκ μέρους  των συναδέλφων δεν είναι αρκετός και ζητάει από το υπουργείο παιδείας να επανεξετάσει την απόφαση του για το χρόνο λήξης των μαθημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα