ΑργολίδαΜνημόσυνο και αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών Αργολίδας

Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών Αργολίδας

Με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα.

Την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, σε μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών υπαλλήλων Αργολίδας, που έπεσαν στο καθήκον, την τελευταία περίοδο.

Στην μνήμη τους τελέσθηκε μνημόσυνο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και κατά την ομιλία του απέδωσε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς υπαλλήλους.
Δυστυχώς δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων ανέφερε, οι αστυνομικοί έχουν να αντιπαλέψουν επικίνδυνους και αποφασισμένους κακοποιούς .Επιθυμία μας είναι να εξαφανιστούν και να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά.

Η Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ για να το εξασφαλίσει, εκπαιδεύει και εξοπλίζει με σύγχρονο εξοπλισμό τους αστυνομικούς που βρίσκονται σε κίνδυνο διαρκώς, ώστε να συνεχίσουν να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος κ. Παπαθεοφάνης Γεώργιος και ο Γραμματέας κ. Αναστάσιος Βενετσιάνος της Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης κ. Λάμπρος Κατσαντώνης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές του Νομού κ Γκιόλα Γιάννη και κ.Ανδριανό Γιάννη καθώς και από τους Δημάρχους Δήμου Ναυπλιέων κ. Κωστούρο Δημήτρη και΄Αργους κ. Καμπόσο Δημήτρη. Την αποστολή του Υπουργού κ. Τόσκα πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο Αντιστράτηγος Επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας κ. Γεώργιος Δραγατάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Επιθεωρητή Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Φωτόπουλο Ευάγγελο, καθώς και όλοι οι Δ/ντές των Αστυνομικών Δ/νσεων Πελοποννήσου.
Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σκόρπισε μελωδικές νότες και συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης ο Υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συγγενείς των αποβιωσάντων αστυνομικών και εξέφρασε τα προσωπικά του συλλυπητήρια για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς Αργολίδας. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Αργολίδας Πύραρχο κ. Αλεξόπουλο Βασίλη που τον ενημέρωσε για τον επιτελικό σχεδιασμό πυρασφάλειας της περιοχής μας κατά την αντιπυρική περίοδο καθώς επίσης του γνωστοποίησε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η εκτέλεση του έργου επιδιόρθωσης – εξωραϊσμού του κτιρίου της Π.Υ Ναυπλίου. Στη συνέχεια ο κ. Τόσκας συνομίλησε με το Σωματείο της Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας κ. Παπαθεοφάνη Γεώργιο, και τον κ. Αναστάσιο Βενετσιάνο Γ.Γραμματέα της Ένωσης, τέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των 5ετών Πυροσβεστών της περιοχής που υπέβαλαν τα αιτήματα τους.
Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Βούσουλας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτής του ΙΕΚ Επιδαύρου του Τμήματος Λιθοξόων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα