Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΟμόφωνη καταδίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη, απο τον Δήμο Ναυπλίου

Ομόφωνη καταδίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη, απο τον Δήμο Ναυπλίου

Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης για την γενοκτονία των ποντίων εγκρίνοντας το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων με την σημερινή του απόφαση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που υπέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης. Τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζουν βάναυσα την δημοκρατία και την  πολιτική ζωή του τόπου. Η σωματική και λεκτική βία στην κοινωνία μας όχι μόνον δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτή αλλά και δεν πρέπει να δικαιολογείται με τους όποιους συμψηφισμούς. Η πολιτική δημοκρατική αντιπαράθεση είναι θεμιτή και επιθυμητή χωρίς όμως να συνοδεύεται, έστω και στο ελάχιστο, με τις αποτρόπαιες πράξεις βίας,  οι οποίες είναι καταδικαστέες  χωρίς την επίκληση διαφόρων “αλλά” και “όμως”.

Ελπίζουμε αυτή η βάναυση συμπεριφορά να είναι η τελευταία μιας σειράς γεγονότων που ρίχνουν νερό στο μύλο αντιδημοκρατικών πρακτικών κάποιων ατόμων που δεν πιστεύουν στη διαφορετικότητα και στη δυνατότητα της έκφρασής της και  αγανακτούν στην ιδέα μιας ανοικτής κοινωνίας διαλόγου και αντιπαράθεσης πάνω σε απόψεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα