ΚορινθίαΧάλκινο μετάλλιο για το 1ο ΓΕΛ. Κιάτου στην 16η Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Χάλκινο μετάλλιο για το 1ο ΓΕΛ. Κιάτου στην 16η Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Αν και δεν προβλέπεται να «γκρεμίσουν τα τείχη» της πόλης του Κιάτου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει πολλά συγχαρητήρια η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου για το Χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην 16η Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών 2018, που έλαβε χώρα στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου.

Οι μαθητές Γεωργία Θελερίτη, Μυρσίνη Κελλάρη και ο Γιώργος Χριστοδούλου αφού πρώτευσαν στην Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού εκπροσώπησαν την χώρα μας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον παραπάνω διαγωνισμό. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και μέντορες Μάρθα Γεωργίου και Μαρία Μπαλασκα (Εκπαιδευτικός 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου), κατάφεραν να πιάσουν υψηλή απόδοση σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 52 τριμελείς ομάδες μαθητών (σύνολο 156 μαθητές) από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας διάρκειας τεσσάρων ωρών η καθεμία. Οι δύο δραστηριότητες είχαν θέμα το κρασί που αποτελεί ένα από τους βασικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας της Σλοβενίας. Οι μαθητές κλήθηκαν να μελετήσουν, να αναλύσουν και να αναγνωρίσουν δείγματα από κρασί, φύλλα αμπελιού και έντομα από διαφορετικές περιοχές αμπελοκαλλιέργειας της χώρας.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκε μαζί με την ελληνική αποστολή ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σλοβενία κ. Μεσσίνης. Η επόμενη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2019, θα γίνει από 4 έως 11 Μαΐου 2019 στην Αλμάδα της Πορτογαλίας.

Foto: Nebojša Tejić/STA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα