Άρθρα15 Μαΐου 1919 - Απόβαση στη Σμύρνη

15 Μαΐου 1919 – Απόβαση στη Σμύρνη

Της Θέκλας Μεταξά

Ήταν ένας Μάιος σαν κι αυτόν, το 1919, που ο Ελληνισμός της Ιωνίας θα ζούσε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας. Στις 15 Μαΐου έγινε η απόβαση των Ελληνικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Σμύρνης, και γρήγορα πήρε τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Τον ενθουσιασμό των Ελλήνων διαδέχτηκε η απογοήτευση, και τα γεγονότα που ακολούθησαν, οδήγησαν στο γνωστό «συνωστισμό» της παραλίας (όπως υποτιμητικά είχε χαρακτηρίσει το ολοκαύτωμα κάποια πρώην υπουργός). Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν, καθρεφτίζονταν στον ουρανό της Σμύρνης ήδη από την ημέρα εκείνη που έγινε η απόβαση των Ελληνικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο η απόβαση έγινε στις 15 Μαΐου, ενώ με το Ιουλιανό έγινε στις 2 Μαΐου. Έκανα μια έρευνα σχετικά με τις πλανητικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα, σύμφωνα και με τα δυο ημερολόγια.

Στις 15 Μαΐου, το ξημέρωμα, η Σελήνη πάνω στο ζώδιο του Σκορπιού (μυστικές και υπόγειες ενέργειες), δεχόταν αντιθέσεις και τετράγωνα από τους πιο σκληρούς πλανήτες, τον Κρόνο και τον Άρη. Τετράγωνη όψη δεχόταν και ο Ήλιος από τον Κρόνο. Ο Ήλιος βρισκόταν στον Ταύρο, στην ίδια θέση που βρίσκεται και σήμερα. Εκείνη την ημέρα συμβόλιζε την Πατρίδα, που δεχόταν χτύπημα από τις λανθασμένες αποφάσεις της οποιασδήποτε εξουσίας και ήταν ένα δυσοίωνο προμήνυμα μελλοντικών δεινών.

Ο Πλούτων εκείνη την εποχή, βρισκόταν πάνω στον Καρκίνο, ζώδιο που συμβολίζει παραδοσιακά την Πατρίδα, μεταξύ του 1913 και του 1939. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Πατρίδα μας βίωσε δραματικά γεγονότα, που οδήγησαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, με την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Λέοντα.

Το ωροσκόπιο στο ξημέρωμα της 2ας Μαΐου, έδειχνε ακόμα πιο ζωντανά τα σημάδια των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν. Με τον Ποσειδώνα στο Λέοντα, στον οίκο της πατρίδας, ήταν φανερές οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες για κυριαρχία, και η αναγκαστική σκληρή επαφή με την πραγματικότητα. Ο Ουρανός που μόλις είχε κάνει την είσοδό του στους Ιχθείς, έδειχνε ότι θα ακολουθούσαν ασυνήθιστα γεγονότα, απρόοπτες εντάσεις, ρήξεις, και αλλαγές παρά τη θέληση του λαού. Κρόνος και Ποσειδώνας βρίσκονταν πάνω στο σαρκοφάγο ζώδιο του Λέοντα, μέσα στον οίκο της Πατρίδας.

Και παντού υπήρχε η απειλητική ενέργεια του αστέρα ΑΛΓΚΟΛ, που οι πρόγονοί μας αποκαλούσαν «Το κεφάλι της Μέδουσας». Έχουμε αναφερθεί ξανά σ’ αυτό το αστέρι, που όταν βρίσκεται σε θέσεις επιρροής, φέρνει ανατροπές, τραγωδίες, ξαφνικούς θανάτους, και κάθε είδους κακοτυχία.

Τι σημαίνει όμως το να έχουμε δυο πλανήτες στο ζώδιο του Λέοντα, μέσα στον οίκο της Πατρίδας; Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το αστρολογικό μήνυμα, θα πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το ζώδιο. Είναι ο πέμπτος κατά σειράν ζωδιακός αστερισμός, και αφορά το λέοντα της Νεμέας, το μυθικό τέρας που έπρεπε να σκοτώσει ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής τα κατάφερε, και μάλιστα το σκότωσε με τα χέρια, έγδαρε το δέρμα του μαζί με το κεφάλι, και το κουβάλησε στον ξάδελφό του Ευρυσθέα. Το πνεύμα του λέοντα τοποθετήθηκε στον ουρανό, ανάμεσα στους άλλους αστερισμούς.

Από την ηγεσία της επιχείρησης στη Σμύρνη, έλειπε το πνεύμα και οι ικανότητες του Ηρακλή, και αυτή η έλλειψη οδήγησε τους Έλληνες της Ιωνίας στη γνωστή τραγωδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα