Περιφέρεια«Διδάσκοντας την ελαιοκομία»

«Διδάσκοντας την ελαιοκομία»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.), την περιοδική έκθεση «Διδάσκοντας την ελαιοκομία», από την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Στην έκθεση αξιοποιήθηκε αρχειακό υλικό και αντικείμενα, που κατά κύριο λόγο αποτελούν τμήμα της συλλογής του Γεωργικού Μουσείου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα της συλλογής του καθηγητή Δενδροκομίας Π. Αναγνωστόπουλου (1883-1964) και του βοηθού του Εμμανουήλ Βάθη (1910-2008).

Πρόκειται για έκθεση ιστορίας των επιστημών και συγκεκριμένα της γεωπονικής, αλλά και ιστορικών και εθνογραφικών στοιχείων σχετικών με την ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσειφωτογραφικό υλικό και εποπτικά σχέδιαγια τις μεθόδους καλλιέργειας της γης, τη μέθοδο φύτευσης της ελιάς, τον τρόπο κλαδέματος, το μάζεμα των καρπών της καιτα έντομα από τα οποία αυτή πλήττεται. Επίσης, στην έκθεση παρουσιάζονται 32 ποικιλίες της ελιάς, όπως ακριβώς τις αποτύπωσαν οι δυο διδάσκοντες.

Η έκθεση συνοδεύεται από αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Εμμανουήλ Βάθης στα εργαστήριά του, καθώς και από έντυπο υλικό που διαθέτουν το Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης θα είναι το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του ΠΙΟΠ. Στη συνέχεια, προσαρμοσμένη κατάλληλα, θα αποτελέσει μόνιμηεκθεσιακή ενότητα, αφιερωμένη στον Εμμανουήλ Βάθη,στοΓεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρκεια έκθεσης: 21Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα