ΑρκαδίαΕπιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Περαιτέρω μείωση κατά 4,6% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς για έναν ακόμη μήνα η αξία των ελληνικών εξαγωγών ήταν πολλαπλάσια εκείνης των εισαγωγών. Στο τέλος του α’ τετραμήνου, η μείωση του εμπορικού ελλείμματος ανήλθε σε 15,1%. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτει ότι η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.330,4 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο εφέτος έναντι 4.146,8 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4%.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Με χρέη προς τράπεζες, ΔΕΚΟ και προς ιδιοκτήτες ακινήτων βρισκόταν το 2016 κάτι λιγότερο από τους μισούς Ελληνες και συγκεκριμένα το 47,9% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Το ποσοστό αυτό «χαρίζει» δυστυχώς μία ακόμη θλιβερή «πρωτιά» στην Ελλάδα, καθώς είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πολύ υψηλότερο από το συνολικό ποσοστό, 10,4%, σε επίπεδο Ε.Ε.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Πέτυχαν τους στόχους για μείωση των κόκκινων δανείων οι τράπεζες το πρώτο τρίμηνο του 2018.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ύψος των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων-ΜΕΑ (περιλαμβάνονται δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και δάνεια αβέβαιης είσπραξης) υποχώρησε στο τέλος Μαρτίου στα 92,4 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 93,6 δισ. ευρώ. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) μειώθηκαν στα 63,9 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας ακριβώς τον στόχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα