ΑθλητισμόςΒαγγέλης Τζαβέλλας: Αναγέννηση της Ελληνικής κοινωνίας με την άθληση των παιδιών

Βαγγέλης Τζαβέλλας: Αναγέννηση της Ελληνικής κοινωνίας με την άθληση των παιδιών

Η Γιορτή Στίβου που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Ιουνίου, στο ΔΑΚ Άργους, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από τα Δημοτικά σχολεία του δήμου. Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και την υπόσχεση οτι θα κάνει ότι ειναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσει και να εντάξει στο αγωνιστικό πρόγραμμα περισσότερες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Βαγγέλης Τζαβέλλας

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Γεγονός είναι πως αυτή η σοφή ρήση των Αρχαίων Ελλήνων είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων στίβου για παιδιά δημοτικού που φιλοξενήθηκαν στο Δ.Α.Κ. Άργους, αλλά και όλων των αθλητικών εκδηλώσεων που έχουν ως κέντρο τον αθλητισμό στους νέα παιδιά, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι σήμερα για την κοινωνία μας, η προσπάθεια μιας επιτακτικής στροφής κυρίως  της νεότητας στον αθλητισμό.

Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των παιδιών εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη στα πλαίσια του σύγχρονου απαιτητικού και ανταγωνιστικού τρόπου ζωής, με επαυξημένες, όσο ποτέ άλλοτε, υποχρεώσεις, σε μια εποχή όπου η παιδική και η νεανική παχυσαρκία παίρνει διαστάσεις επιδημίας, ως αποτέλεσμα αυτού του τρόπου ζωής, σε μια εποχή όπου οι αγχώδεις διαταραχές, οι τάσεις παραβατικότητας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς πληθαίνουν, η απάντηση πρέπει να είναι η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό.

Τα οφέλη που έχουν παιδιά και έφηβοι, όταν ασχολούνται με τον αθλητισμό, είναι τεράστια. Ενδεικτικά :

Δημιουργούν μια καλή φυσική κατάσταση και βάζουν θεμέλια για να διατηρήσουν αυτή την καλή κατάσταση στο μέλλον, ως ενήλικες.

Κοινωνικοποιούνται σε μία ομάδα και μαθαίνουν να συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη, ενώ θα είναι ευκολότερο για αυτά τα παιδιά να συνυπάρξουν αρμονικά αργότερα στην κοινωνία. Αποκτούν πειθαρχία, που θα τους είναι εξόχως σημαντική για να πετυχαίνουν τους στόχους που θα θέσουν  και στην ενήλικη ζωή τους. Μαθαίνουν σπουδαίες κοινωνικές αξίες και κυρίως να σέβονται τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και έτσι μακροπρόθεσμα να σέβονται τους συνανθρώπους τους ( Όλοι για έναν, ένας για όλους).

Γνωρίζουν και αντιμετωπίζουν απο νωρίς την επιτυχία αλλά και την αποτυχία, σήμερα αγωνίζονται στα αθλήματα, αύριο γίνονται αγωνιστές στη ζωή. Επικεντρώνονται σε  υψηλούς στόχους και αναγνωρίζουν τις δεξιότητες, αλλά και τις αδυναμίες τους, ενώ ενισχύεται η αυτοπεποίθηση τους, εμπλουτίζονται επομένως με σημαντικά ψυχικά και συναισθηματικά εφόδια που θα τους αναδείξουν με ό,τι αποφασίσουν να ασχοληθούν.  Ψυχαγωγούνται, ενώ διασκεδάζουν και αυτό θα προσπαθήσουν να το μεταφέρουν στα δικά τους  παιδιά  προσπαθώντας, να δημιουργήσουν και αυτοί ως γονείς, υγιείς προσωπικότητες.

Μην ξεχνάμε πως σε ένα παιδί που δε συμπαθεί την άθληση, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο διάλογος για τα οφέλη του αθλητισμού και η προσφορά εναλλακτικών επιλογών άθλησης, μέχρι τελικά να βρεθεί αυτό που του ταιριάζει.

Πρέπει συνεπώς, είναι ανάγκη να παροτρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με οπιοδήποτε άθλημα επιλέξουν, προς όφελος τους αλλά και για μια επιθυμητή αναγέννηση της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς αυτά θα αποτελέσουν το μέλλον. 

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός θα συνεχίσει τις προσπάθειες του και θα συνεργαστεί με φορείς για την προαγωγή αυτού του σκοπού. Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα σε συλλόγους, άτομα που έχουν την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, προκειμένου το πρόγραμμά μας στους φιλόξενους αθλητικούς χώρους του Δήμου Άργους Μυκηνών να διανθιστεί και με νέες πρωτότυπες ιδέες, ημερίδες και εκδηλώσεις με επίκεντρο τον αθλητισμό και τη νεότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα