Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Κορινθία3ο Φεστιβάλ: “Γιορτή Γης & χειροτεχνίας”

3ο Φεστιβάλ: “Γιορτή Γης & χειροτεχνίας”

Χθες Κυριακή 17 Ιουνίου, στα πλαίσια του  3ου φεστιβάλ με την ονομασία “ΓΙΟΡΤΗ  ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ”, που διοργάνωσε το “ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ”, Συνεταιριστικό Παντοπωλείο – Καφενές Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο  Κέντρο Νέων Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε  το πρωί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, “ΕΚΤΟΡΑΣ” από την συγγραφέα-εκπαιδευτικό Έλενα Τασιοπούλου, και το βράδυ διάλεξη/συζήτηση με τον Δρ. Μάνο Δανέζη, Αστροφυσικό μέλους του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του Δυτικού πολιτισμού”.

Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Έλενα Τασιοπούλου μίλησε για την σπουδαιότητα της αυτοπεποίθησης στην ζωή των παιδιών και για άλλα θέματα σχετικά με την ψυχοσωματική τους υγεία, την απαραίτητη βάση της εξέλιξής τους.

 Ο Δρ. Μάνος Δανέζης, στην ομιλία του, τόνισε ότι, χωρίς να αναλωνόμαστε στην αναζήτηση εξωτερικών αιτιών, πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας, πρέπει να αλλάξει η οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και ό,τι γενικότερα μας συμβαίνει. Οφείλουμε, όπως είπε, να βγούμε από τον ρόλο πίσω από τον οποίο κρυβόμαστε, από τους άλλους και περισσότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό, να αφήσουμε την αλήθεια να φανεί και απαλλασσόμενοι από τις ψεύτικες ανάγκες και τους φόβους, που δημιουργεί η μη κάλυψή τους, να νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι και ικανοί να υπερασπιστούμε αυτήν την ελευθερία!

Τσέτσι Τσάνκοβ – Φωτογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα