ΚορινθίαΒασίλης Νανόπουλος: Η δημοτική αγορά φέρνει νέους όρους στη λειτουργία του δημοτικού...

Βασίλης Νανόπουλος: Η δημοτική αγορά φέρνει νέους όρους στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με αφορμή το θέμα της δημοτικής αγοράς, για πρώτη φορά διαμορφώθηκε μια νέα πλειοψηφία με βάση τη δια παραταξιακή συνεννόηση, τη σύνθεση θέσεων και τη συνεργασία. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια,  η πρόταση σε σοβαρό θέμα του κ. Πνευματικού καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Άμεσα πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες να ανακαινιστεί η δημοτική αγορά με έξοδα του δήμου και να λειτουργήσει δίνοντας ζωή στο κέντρο της πόλης. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών. Η επόμενη πρωτοβουλία – πρόταση που θα κάνουμε αφορά την επαναφορά της ισονομίας και ισοτιμίας των δημοτών πχ αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωματεία. Καλούμε όλους τους συλλόγους και σωματεία να υποβάλλουν στο δήμο αιτιολογημένη πρόταση επιχορήγησης για να περιληφθεί στον προϋπολογισμό 2019 που θα καταρτιστεί το φθινόπωρο.

Η πάγια θέση μας είναι με κριτήρια να γίνονται οι επιχορηγήσεις  σε όλους  και από την αρχή του χρόνου να είναι γνωστές. Εφόσον συνεχιστεί αυτή η νέα προσέγγιση στα θέματα του δήμου, περιμένουμε πολλά ακόμα να γίνουν μέχρι τη λήξη της θητείας του δημοτικού συμβουλίου. Η Συμμαχία Πολιτών δεσμεύεται να στηρίζει πλήρως την νέα αυτή πορεία.

Ψηφίστηκε επίσης η σύμβαση με ιδιωτική εταιρία φύλαξης των Εξαμιλίων όπου η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τελευταία. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ήρθε για συζήτηση με υπογραφές 25 πολιτών που η Συμμαχία Πολιτών συνέλεξε. Συνεπείς σε όσα δεσμευτήκαμε, είχαμε φέρει επίσης το θέμα  σε προηγουμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προ ημερησίας διατάξεως.

Φέραμε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της βελτίωσης της καθαριότητας στις παραλίες, την καταπολέμηση των κουνουπιών, τη διαφήμιση του Κορινθιακού ως απαλλαγμένου από τις τσούχτρες κλπ. για να βοηθήσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου. Επίσης φέραμε το θέμα της αλλαγής του χαρακτηρισμού του γηπέδου συνοικισμού ώστε να λειτουργεί νόμιμα η ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος που ανέβηκε κατηγορία.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.youtube.com/watch?v=AFlAdHyFYk8

https://www.youtube.com/watch?v=nJ7kT2akYXc

https://www.youtube.com/watch?v=jDKIwfgaAIg

Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα