ΑρκαδίαΕπιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2018, οι οποίες και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 1,525 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ 5ΜΗΝΟ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,525 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο Προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 180 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,84 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού Προϋπολογισμού ύψους 813 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,163 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018 και ελλείμματος 1,242 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

ΑΑΔΕ: ΚΑΤΑ 554 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ

Κατά 554 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν το Μάιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Τα «νέα» χρέη από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν το Μάιο σε 4,129 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την αρχή του έτους έως και το Μάιο, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 4,219 δισ. ευρώ έναντι 3,665 δισ. ευρώ τον Απρίλιο (αύξηση κατά 554 εκατ. ευρώ). Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (φόροι, πρόστιμα κ.ά.) ανήλθαν σε 4,764 δισ. ευρώ έναντι 4,154 δισ. ευρώ έως και τον Απρίλιο (αύξηση κατά 610 εκατ. ευρώ). Τα ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνονται πλέον στα 101,482 δισ. ευρώ, από 101,584 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

ΙΟΒΕ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

​Στις 102,5 (από 104,2) μονάδες διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο, διακόπτοντας την ανοδική πορεία του προηγούμενου διμήνου, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της επιδείνωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στο Λιανικό εμπόριο και τις Κατασκευές, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί εκ νέου.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοχευμένους έλεγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα