ΚορινθίαΣικυώνια 2018: Πολιτιστικές δράσεις

Σικυώνια 2018: Πολιτιστικές δράσεις

Στο πλαίσιο της γιορτής «Σικυώνια 2018», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει, για τρίτη συνεχή χρονιά, πολιτιστικές δράσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 12 Ιουλίου (ώρα 20:00)

Θεατρική παράσταση «Όρνιθες»

Το εφηβικό τμήμα θεάτρου του συλλόγου πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» παρουσιάζει τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου. Αγωγή λόγου: Τερέζα Λουίζου, κατασκευή σκηνικών και κουστουμιών: Ανδρέας Καρβουτζής.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

 

  • Κυριακή 15 Ιουλίου (ώρα 20:00)

Θεατρική παράσταση

«Επείγοντα περιστατικά: Εχθροί εξ αίματος – βιολογικός μετανάστης»

Η πολυμελής θεατρική σκηνή «Σοφία Σπούλου» και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» παρουσιάζουν την κωμωδία του Αρκά «Επείγοντα περιστατικά: Εχθροί εξ αίματος-βιολογικός μετανάστης», σε σκηνοθεσία Τερέζας Λουίζου. Στο εσωτερικό ενός ανθρώπινου σώματος στήνεται σάτιρα γύρω από ένα τροχαίο, μια καρδιά που αργοσβήνει, έναν εγκέφαλο σε κώμα, μια μεταμόσχευση, έναν ξένο και έναν τραμπούκο. Το έργο απευθύνεται σε ενήλικο κοινό.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

  • Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου (ώρα 20:00)

Παραδοσιακοί χοροί

«Αντάμωμα παραδοσιακών χορών»

Με θέμα τον τρύγο, χοροί από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν σε ένα διήμερο γλέντι. Την πρώτη ημέρα συμμετέχουν ο πολιτιστικός σύλλογος Κρυονερίου, ο σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος και ο σύλλογος γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη». Την γιορτή θα ανοίξει το παιδικό τμήμα του εργαστηρίου του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Τη δεύτερη ημέρα συμμετέχουν η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σουλίου.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

  • Κυριακή 22 Ιουλίου (ώρα 19:30)

«Αναβιώνοντας τοπικά έθιμα γάμου»

Το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Κιάτου παρουσιάζει τοπικά έθιμα γάμου, με τη συμμετοχή μελών των ομάδων χορού, χορωδίας και ιματιοθήκης. Το δρώμενο είναι αποτέλεσμα έρευνας του Λυκείου, κατά την οποία καταγράφτηκαν μαρτυρίες από κατοίκους της Ορεινής Κορινθίας.

Διάρκεια: 45 λεπτά.

Τα Σικυώνια 2018 είναι η θερινή γιορτή του πολιτισμού στο Δήμο Σικυωνίων που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον Δήμο από το 2010. Περιλαμβάνουν πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα (Κιάτο, Μούλκι, Σούλι, Διμηνιό, Κρυονέρι, Στυμφαλία, Φενεός, Μεσινό).

Η συμμετοχή στις δράσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας είναι δωρεάν.

Επιθυμητή είναι η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα