Κορινθία«Ήχοι Βυζαντίου»

«Ήχοι Βυζαντίου»

Δράση για την πανσέληνο του Αυγούστου στο κάστρο του Αγιονορίου Κορινθία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες – Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, διοργανώνουν περιήγηση και συναυλία με τίτλο «Ήχοι Βυζαντίου», το Σάββατο 25 Αυγούστου (ώρα 19:00), στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου Αγιονορίου Κορινθίας.

Στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κυρία Παναγιώτα Κασίμη, κάνοντας αναφορά στην ιστορία του χώρου, συμμετέχει η σαρανταμελής  χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας. Η χορωδία, απαρτίζεται από πρωτοψάλτες και λαμπαδάριους Ιερών Ναών της Κορινθίας, καθώς επίσης και από μαθητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Λεωνίδης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Χοράρχης, ο κ. Αναστάσιος Γκιούλης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Διάρκεια: 60΄.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

* Προτείνονται υποδήματα περιπάτου  ώστε να περιηγηθείτε στο κάστρο με άνεση.

** Ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων θα είναι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και σημείο πραγματοποίησης της εκδήλωσης πεζή (100μ. από τον χώρο στάθμευσης).

Για  περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στο 27470 22279

(καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16, Στυμφαλία Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα