ΆρθραΗ Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε όλο της το μεγαλείο

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε όλο της το μεγαλείο

Ένας Γάλλος ψηφιακός καλλιτέχνης, ο Antoine Helbert με πάθος και έμπνευση το Βυζάντιο, δημιουργεί απίθανες εικόνες και μας ταξιδεύει στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όταν η Βασιλεύουσα κυριαρχούσε στον κόσμο.

Η δουλειά του είναι τόσο μοναδική που σε κάνει να πιστεύεις ότι κοιτάς φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη του 13ου αιώνα. Η παραπάνω εικονογράφηση είναι από την περιοχή του Γαλατά προάστιο της Πρωτεύουσας, την εποχή που πραγματοποιήθηκε η 4η Σταυροφορία και η πιο καταστροφική για πολλούς ιστορικούς που αναφέρουν ότι αν δεν είχε συμβεί η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ίσως να υπήρχε ακόμα και σήμερα.

Οι λεηλασίες και η βία ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία των Λατίνων που δεν σεβάστηκαν ούτε τις εκκλησίες, τα μνημεία τέχνης, χειρόγραφα και βιβλία ανεκτίμητης αξίας. Ο Γοδεφρείδος Α΄ Βιλλεαρδουίνος, ιππότης και ιστορικός του Μεσαίωνα που συμμετείχε και περιέγραψε την 4η Σταυροφορία στο βιβλίο του «Χρονικό της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» αναφέρει ότι «από την εποχή της δημιουργίας του κόσμου, ποτέ, σε καμία πόλη, δεν κατακτήθηκαν τόσα λάφυρα».

Το ιστολόγιο του Γαλλου καλλιτέχνη με υλικό που θα σας ταξιδέψει.

Μηνάς .Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα