ΆρθραΠανσέληνος Αυγούστου

Πανσέληνος Αυγούστου

Της Θέκλας Μεταξά

Πολλές φορές έχει συμβεί, κοντά σε μια Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων, ευχάριστων κάποτε, και άλλοτε δυσάρεστων. Αυτή εδώ όμως η Πανσέληνος της 26ης Αυγούστου, θα μείνει στην ιστορία. Ρωτάτε γιατί; Μα φυσικά, επειδή μας βρίσκει χωρίς μνημόνια!

Από το Καστελόριζο μέχρι την Ιθάκη, ήταν μακρύς ο δρόμος. Το θαύμα όμως επετεύχθη. Δεν ξέρω γιατί ο πρωθυπουργός διάλεξε την Ιθάκη, για να διδάξει «ήθος», ως νεώτερος Οδυσσέας, ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνου του Ομηρικού Οδυσσέα, που δίδαξε ήθος αφήνοντας πίσω του δεκάδες πτωμάτων. Μπορεί όμως η Ιθάκη να τον ενέπνευσε για να διηγηθεί αυτό το παρα-μ-υθάκι το αντιμνημονιακό.

Κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου, εμφανίζεται στον ουρανό, το λαμπερότερο φεγγάρι της χρονιάς, και μάλιστα πάνω στο ζώδιο των Ιχθύων, πλήρες ρομαντισμού. Απέναντι ακριβώς,  θα βρίσκεται ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου, σε καλή όψη τριγώνου με τον Κρόνο. Εδώ ο Κρόνος συμβολίζει τα χρήματα του λαού, που εκλείπουν συστηματικά από την εποχή του Καστελόριζου. Τώρα όμως που μετακομίσαμε στην Ιθάκη, δείχνει πως τα οικονομικά του λαού έχουν την τάση να αυξηθούν ελαφρώς. Μήπως αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε ως προμήνυμα εκλογών; Ίσως πρόωρων;

Στην ακμή του 12ου οίκου, των μυστικών (συχνά φανερών) εχθρών του λαού, το ζώδιο του Σκορπιού (ύπουλες και υπόγειες ενέργειες-μυστικές υπηρεσίες). Γνωρίζουμε επίσης, ότι η γειτονική Τουρκία, ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού. Η Αφροδίτη, που εκείνη τη στιγμή συμβολίζει τους φίλους του λαού (γνωστούς ή άγνωστους) έχει εισβάλει στο 10ο οίκο, τον οίκο της εξουσίας, και μάλιστα παντοδύναμη πάνω στο ζώδιο του Ζυγού. Ο Ερμής δείκτης εξουσίας, έχει μετακομίσει στον δυσμενέστατο 8ο οίκο, και από εκεί, έχει ξεκινήσει και σύντομα θα ολοκληρώσει, μια καλή όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη, και μοιάζει σαν να έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους του λαού και στους κυβερνήτες της Ελλάδας. Εάν οι διαβουλεύσεις δεν αποδώσουν τους επιθυμητούς καρπούς, ο λαός έχει και εφεδρείες. Έχει τον Άρη, το δυναμικό, τον πύρινο. Παραδοσιακά ο Άρης συμβολίζει το στρατό. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Άρης ταλαιπωρείται «πολιορκημένος» ανάμεσα στον Πλούτωνα και το Νότιο Δεσμό, ανάδρομος, και αναποφάσιστος ανάμεσα στον Υδροχόο και τον Αιγόκερο.

Στις 29 Αυγούστου ο Άρης ξαναβρίσκει την ορθή πορεία του, στις 11 Σεπτεμβρίου ξαναμπαίνει στον Υδροχόο και στις 26 Σεπτεμβρίου, απελευθερώνεται από τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίον βρισκόταν για καιρό, και αρχίζει να προχωράει ακάθεκτος και βιαστικός προς την εκπλήρωση του στόχου του. Οι εκπλήξεις που θα βιώσουμε θα μείνουν στην ιστορία.

Πάνω στο Μεσουράνημα, δηλαδή την ακμή του οίκου της εξουσίας, υπάρχει ένα αστέρι με δυο ονόματα, Zavijava το ένα και Al Araf το άλλο. Ανήκουν στον αστερισμό της Παρθένου. Ως Zavijava, φέρνει και τον τίτλο «μικρός Χίτλερ», ενώ ως Al Araf σημαίνει «αυτός που διοικεί αλλά παίρνει εντολές από άλλους ισχυρότερους»!!!!!!!

Ο αστερισμός της Παρθένου συνδέεται στη μυθολογία μας με την Εριγόνη, κόρη του Ικάριου, που αυτοκτόνησε από θλίψη για το θάνατο του πατέρα της. Κατ’ άλλους, ο αστερισμός αναφέρεται στην Αστραία, κόρη ενός Τιτάνα, που πήρε το μέρος των Θεών στον πόλεμο με τους Τιτάνες. Το κοντινό μέλλον θα αποκαλύψει ποια από τις δυο μυθικές προσωπικότητες μεσουρανούν τη στιγμή της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα