Άρθρα«Εδώ και τώρα αλλαγή»

«Εδώ και τώρα αλλαγή»

του Μηνά.Π

«Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι ο προοδευτισμός είναι ανευθυνότητα. Συρράφει ωραίες λέξεις, ηχηρές φράσεις, χτίζοντας ιδεολογίες με νεφελώματα» είχε δηλώσει το 1975 ο Αλέκος Παναγούλης.

Στην Ελλάδα είχαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου που κατάφερε να δώσει τα βασικά στους πολίτες μετά από χρόνια σκοταδισμού, χωρίς να έχει βούληση να τους εκπαιδεύσει πρώτα για την σωστή χρήση τους, διότι η γύμνια του πολιτικού μας κόσμου και του ιδίου, θα ήταν φανερή. Λαοπλάνος, ρήτορας, λογοπλάστης, ηγέτης. Ο Σημίτης με τον «εκσυγχρονισμό» μας μιλούσε για το χρυσό μέλλον της Ελλάδος, των εργολάβων και των μεγαλοεκδοτών.

«Ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή» έλεγε το 2004 ο κουρασμένος μετέπειτα Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Από το ακριτικό Καστελόριζο ο υιός του Ανδρέα ανακοίνωνε την επίσημη ένταξη της Χώρας στην… Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έσκισε ότι μνημόνιο βρήκε μπροστά του, συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική, που του παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αλέκος Παναγούλης

Η μεταπολίτευση εκτός ότι «αυτοκτόνησε» το όραμα και την ελπίδα, που είχε ασελγήσει επάνω τους το χουντικό καθεστώς, γαλούχησε γενιές και γενιές να πιστεύει (παγκόσμιο φαινόμενο) ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Κυβερνήσεις πέφτουν – ανεβαίνουν, η Αλλαγή άργησε μια μέρα…

Άρωμα εκλογών ξεχύθηκε στην Ελληνική επικράτεια, ανθίζουν οι χαιρετούρες, οι μαλαγανιές και τα ταξίματα.

Υ.Γ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε στη Βουλή «H Eλλάς ανήκει εις τον δυτικόν κόσμο». Ο Παπανδρέου απαντούσε «Προτιμούμε να ανήκουμε εις τους Έλληνας».

Σε ποιόν ανήκει η Ελλάς σήμερα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα