Ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς – όπως τότε – κατά τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας με επικίνδυνα χημικά σε βάρος κυρίως Μακεδόνων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και ειρηνικά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προδοτική συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ.
Φαίνεται ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει η σημερινή κυβέρνηση των ψευτοαριστερών, ψευτοδεξιών και ψευτοσοσιαλιστών είναι ότι: «ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ», ο λαός μόνο θα χειροκροτεί και θα ψηφίζει.
Ποιοι ανεγκέφαλοι έδωσαν εντολή, αν έδωσε, στην αστυνομία να γίνει πιο επιθετική και να διαλύσει με βίαιο τρόπο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ΖΑΕΦ, της Μέρκελ κλπ. χρησιμοποιώντας μάλιστα επικίνδυνα χημικά σε βάρος της υγείας των πολιτών;
Γιατί δεν δίνετε εντολή στα ΜΑΤ, να μεταβούν στο Φιλοπάππου, στο πεδίο του Άρεως να καθαρίσουν τον τόπο από κάθε λογής κακοποιά στοιχεία που έχουν μετατρέψει τα μέρη αυτά σε δολοφονικά άνδρα απρόσιτα πλέον για κάθε Έλληνα οικογενειάρχη;
Γιατί δεν προστατεύετε τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ακρόπολη πολλοί εκ των οποίων καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση κακοποιών για να τους ληστέψουν; Δυσφημίζοντας έτσι τουριστικά τη χώρα;
Ποιος τέλος πάντων είναι ο ρόλος της Αστυνομίας σήμερα στη δημοκρατική Ελλάδα; Μήπως να διαλύει βίαια τα συλλαλητήρια και να φιλάει τους δοσίλογους πολιτικούς;
Αυτό το ρόλο η πλειονότητα των αστυνομικών τον απεχθάνεται και κάθετα διαφωνεί.
Ελάχιστοι συνάδελφοί τους συνειδητά ενεργούν είτε ως μισθοφόροι ξένων υπηρεσιών είτε από ηλιθιότητα.
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απαράδεκτη ενέργεια αξιωματικού να αποκαλεί Βουλγάρους τους πολύπαθους Εθνικά Μακεδόνες μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο «ΤΣΙΠΡΑΣ» είχε καταθέσει δύο μηνύσεις στον Άρειο Πάγο επειδή σε δύο εκδηλώσεις που συμμετείχε ενάντια στην πολιτική Παπανδρέου η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά.
Για τα χημικά στη Θεσσαλονίκη θα καταθέσετε μήνυση κ. Τσίπρα;
Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ζούμε παρόμοια γεγονότα της δεκαετίας του 1930. Έντονες πολεμικές συγκρούσεις με εμπλοκή υπερδυνάμεων ανακατανομή ζωνών επιρροής, άνοδο στην Ευρώπη ακροδεξιών κομμάτων.
Τα πρόσφατα γεγονότα στην συμπρωτεύουσα σηματοδοτούν κάποιες εξελίξεις που ίσως να μη διαφέρουν και από τα τότε δρώμενα.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα το 1932 είχε χρεοκοπήσει εξ αιτίας της εκτεταμένης διαφθοράς.
Σκάνδαλο φαρμάκου κινίνου τότε, σκάνδαλο Novartis σήμερα.
Σκάνδαλο Καραπαναγιώτου υπουργού Εσωτερικών για τα δημόσια έργα, όπως συμβαίνει και σήμερα.
Το 1936 η χώρα βρισκόταν σε οριακό σημείο.
Πολλά κόμματα εκπροσωπούντο στη Βουλή και οι κυβερνήσες διαδέχοντο η μία την άλλη. Το έτος αυτό απεβίωσαν πέντε πρώην πρωθυπουργοί.
Βενιζέλος, Κονδύλης, Δεμερτζής, Τσαλδάρης και Ζαϊμης.
Ο τότε Μονάρχης Γεώργιος Β΄ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ιωάννη Μεταξά αρχηγό κόμματος των 7 βουλευτών ο οποίος στις 25 Απριλίου παρουσίασε στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Με τις ψήφους της Βουλής 241 υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές ο Μεταξάς σχημάτισε κυβέρνηση γενικής αποδοχής.
Στις 29 Απριλίου οι καπνεργάτες ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη απεργιακό αγώνα με ειρηνικές κινητοποιήσεις με αίτημα την αύξηση του ημερομισθίου από 75 σε 120 δρχ.
Στις 8 Μαϊου η Χωροφυλακή ξεπερνώντας κάθε φραγμό νομιμότητας, χρησιμοποιώντας τα όπλα χωρίς φειδώ και έλεγχο διέλυσε πυροβολώντας την φιλιειρηνική διαδήλωση των Θεσσαλονικιών που είχαν κατέβει σε συμπαράσταση των διαδηλωτών εργατών.
Ο τραγικός απολογισμός τότε 12 νεκροί 280 τραυματίες εκ των οποίων 30 βαριά, όλοι από το μέρος των διαδηλωτών.
Με απόφαση της τότε Βουλής επεβλήθη στη Θεσσαλονίκη στρατιωτικός Νόμος – όπως έκανε το 2005 ο Σαρκοζί σε περιοχές του Παρισιού – και ανέλαβε να ελέγξει την κατάσταση το Γ΄ Σώμα στρατού εμποδίζοντας κάθε αυθαίρετη πρωτοβουλία της Χωροφυλακής.
Οι δε απεργοί δικαιώθηκαν οικονομικά.
Η συμβολή όμως τότε του στρατού απέτρεψε εκτεταμένο εμφύλιο που διάφορα ξένα κέντρα για δικούς τους λόγους επεδίωκαν να επωφεληθούν.
Επιθυμούσαν ρήξη Βορρά – Νότου.
Για να το επιτύχουν χρησιμοποιούσαν μισθοφόρους του Ελληνικού Κρατικού Μηχανισμού – πολιτικούς αξιωματικούς Χωροφυλακής!!! Και άλλους.
Απέβλεπαν σε ανεξαρτοποίηση Μακεδονίας – Θράκης.
Ήταν και επίσημη θέση των τότε χαφιέδικων ηγεσιών του ΚΚΕ που προσέφερε απλόχειρα τις αιματοβαμμένες με αίμα Ελληνικό Μακεδονία – Θράκη στον Βούλγαρο Δημητρώφ.
Όπως ένας άλλος σύγχρονος ψευτοαριστερός που εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Ζάεφ αδιαφορώντας αν αυτό προκαλέσει ΕΜΦΥΛΙΟ!!!