ΆρθραΤραγικότερη και από τη συμφωνία της Ζυρίχης θα αποβεί για τον Ελληνισμό...

Τραγικότερη και από τη συμφωνία της Ζυρίχης θα αποβεί για τον Ελληνισμό η συμφωνία των Πρεσπών

.Δεν θα ωφεληθούν όμως ούτε οι Σκοπιανοί.

Του Παύλου Δαγρέ*

Δυσοίωνο…. προδιαγράφεται το μέλλον γιαυτούς.
Τουλάχιστον τώρα είναι χώρα ανεξάρτητη, χωρίς δεσμεύσεις σε ΝΑΤΟ, ΕΕ που μέρα με την ημέρα αποσυντίθεται.
Συμφωνίες που επιβάλλονται από ξένους… και δεν είναι απόρροια ωρίμανσης ειλικρινής φιλίας των λαών που τις συνάπτουν ωφελούν τους ξένους που τις υπαγορεύουν και όχι αυτούς που τις υπογράφουν.
Η συμφωνία της Ζυρίχης άνοιξε τις πύλες για την τραγωδία που υπέστη ο Κυπριακός λαός. Από την τραγωδία αυτή δεν βγήκαν όμως κερδισμένοι ούτε οι Τουρκοκύπροι.
Αυτοί που ωφελήθηκαν πραγματικά είναι η Αγγλία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και οι πενήντα χιλιάδες έποικοι Τούρκοι από τα βάθη της Ανατολής αμόρφωτοι και υποανάπτυκτοι τους οποίους εγκατέστησαν στα κατεχόμενα… και τους Τουρκοκύπριους.
Στην πραγματικότητα με τις υπογραφές τους στις Πρέσπες Τσίπρας – Ζάεφ, απασφάλισαν μια ωρολογιακή βόμβα στην περιοχή δημιούργημα του εξοντωτικού ανταγωνισμού δυνάμεων κυρίως όμως υπερδυνάμεων στα Βαλκάνια.
Μια νέα Συρία θέλουν τα Σκόπια και την ευρύτερη περιοχή οι ξένοι παράγοντες.
Και τότε θα κατανοήσουν οι Σκοπιανοί ότι οι ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και του Λεωνίδα αν και αυτόν…διεκδικούν δεν πρόκειται να τους σώσουν.

Είναι μικροί πολύ μικροί χωρίς κοινωνική συνοχή οι Σκοπιανοί να διεκδικούν εδάφη γειτονικών χωρών.
Είναι όμως κατάλληλοι να τους χρησιμοποιούν ως μέσον ξένων συμφερόντων.
Πολύ φοβόμαστε μήπως στο μέλλον στη θέση του ανδριάντα του Μέγα Αλέξανδρου στην Πλατεία των Σκοπίων αντί για τον «Βουκεφάλα» θα βλέπουμε ένα «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ».
Προς τιμή αυτών που ενήργησαν όπως ενήργησαν σε μία αναμενόμενη κρίση στα Βαλκάνια.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Σκοπιανοί και να μην παρασύρονται πως πάγιο δόγμα των ξένων… που έχουν συμφέροντα στην περιοχή είναι το «Διαίρει και βασίλευε».
Και μήπως το πρώτο θύμα του δόγματος αυτού την εποχή που διανύουμε είναι οι ΙΔΙΟΙ!!!

Αλλοπρόσαλλη αντιφατική η πολιτική των Σκοπίων
Η ετερόκλητη κοινωνική τους σύνθεση αποτελεί εμπόδιο για μια ενιαία εθνική πολιτική.
Η αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο περισσότερο τους διχάζει παρά τους ενώνει.
Αφού μόνο την Ελληνική μειονότητα που ζουν στα Σκόπια εκφράζουν τα ιστορικά αυτά μνημεία.
Οι Σλάβοι, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι που απαρτίζουν μαζί με τους Έλληνες τον πληθυσμό των Σκοπίων την Ελληνική αυτή ιστορία στην πραγματικότητα την περιφρονούν. Και μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους την χρησιμοποιούν ανεπιτυχώς και επικίνδυνα για τους ιδίους.
Άλλωστε γίνεται μόδα κάποιοι να ισχυρίζονται πως είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως μία φυλή που ζει στη Ζούγκλα της Αφρικής ισχυρίζεται πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα έχουν τοποθετήσει έξω από τις καλύβες τους και ξύλινο ανδριάντα του Έλληνα Στρατηλάτη Αφρικανού κατ’ αυτούς.
Αντε σε τι γλώσσα να επικοινωνήσεις με τους Ιθαγενείς.
Τουλάχιστον οι Σκοπιανοί μιλούν Σλάβικα Βουλγάρικα Αλβανικά Τούρκικα Αμερικάνικα και πενήντα χιλιάδες Έλληνες που ζούν εκεί μιλούν τα ελληνικά.

Από το 1903 με τη συμφωνία της «Μυρστέγης» οι μεγάλες δυνάμεις είχαν τον πρώτο λόγο για τα σημερινά Σκόπια.
Μετά την εξέγερση του «ΙΛΙΝΤΕΝ» την οποία οι Σκοπιανοί εορτάζουν ως εθνική επέτειο ακολούθησε η συμφωνία της «Μυρστέγης».

Συμπτωματικά… χρονολογικά συνέπεσε με το Δόγμα ΚΑΙΖΕΡ όπου ο τότε Μονάρχης προέτρεπε τους Γερμανούς να ακολουθήσουν την οδό προς Ανατολάς.

Η συμφωνία της Μυρστέγης η οποία επιβλήθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις Αγγλία – Γαλλία – Ιταλία – Γερμανία προέβλεπε μεταρρυθμίσεις από την πλευρά του Τούρκου Γενικού Διοικητή των Ευρωπαϊκών Βιλαετίων Χιλμή Χουσεϊν Πασά και του επέβαλαν δύο Ευρωπαίους πολιτικούς συμβούλους που στην ουσία αυτοί είχαν τον πρώτο λόγο. Σήμερα τον πρώτο λόγο έχουν οι Αμερικάνοι και ακολουθούν οι τότε μεγάλες δυνάμεις αλλά και οι Ρώσοι. Πραγματική νέα Συρία.
Το πλέον εύκολο για τους Μεγάλους στο μοίρασμα των ζωνών επιρροής είναι να διαμελίσουν τα Σκόπια, εμπλέκοντας στη συνέχεια και γειτονικά κράτη.
Έχοντας ως προτεραιότητα στα σχέδια αυτά την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα έτη 1978 και 1979 οργανώσεις Σκοπιανών στο Τορόντο… και το Μόναχο… κυκλοφορούν χάρτες που περιλαμβάνουν μέρος της Νοτιοσλαβίας της Βουλγαρίας και ολόκληρης της Β. Ελλάδας ως την Καστοριά.
Απευθύνονται με προκηρύξεις σε όλους τους άνδρες και γυναίκες της Μακεδονίας τους οποίους αποκαλούν «αδελφούς» κατηγορώντας τους «Έλληνες Ιμπεριαλιστές» που εθνικοποιούν και αφομοιώνουν τον λαό μας και καλεί όλους σε εξέγερση για να θραύσουν τις αλυσίδες της Ελληνικής αποικιοκρατίας.
Τα έτη 1985 – 1986 η Ιταλία διεισδύει στα Σκόπια με Βατικανό και Μαφία.
Την περίοδο αυτή στο Βατικανό Σκοπιανοί παρουσιάζουν έκθεση με έργα της «Μακεδονίας».
Συγχρόνως η Βουλή της Σικελίας απέστειλε αντιπροσωπεία στα Σκόπια όπου διαπίστωσε και διεθνοποίησε ότι στην Ελλάδα ζουν αλύτρωτοι «Μακεδόνες»
Σε ένα εκατομμύριο βγάζει τους σκοπιανούς οργάνωση χρηματοδοτούμενη από τον ΟΗΕ.
Τον Ιούλιο του 1993 η οργάνωση «Ελσίνκι Γουότς» εκτόξευσε απίστευτες κατηγορίες ενάντια στη χώρα μας ανακαλύπτοντας μακεδονική μειονότητα και μάλιστα ενός εκατομμυρίου.
Αφορμή είχε σταθεί η καταδίκη σε επτάμηνη φυλάκιση των δύο αυτοαποκαλούμενων Μακεδόνων Χρήστου Σιδηρόπουλου και Αναστασίου Μπούλιου που είχαν υποστηρίξει σε συνέντευξή τους στο περιοδικό «ΕΝΑ» ότι στη χώρα μας ζούν ένα εκατομμύριο «Μακεδόνες»

Για ποια συμφωνία Πρεσπών μιλάμε, συμφωνία φιλίας συνεργασίας δύο λαών, όταν στα Σκόπια η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οργανωμένες ομάδες του εξωτερικού και εσωτερικού λειτουργούν ως πράκτορες ξένων συμφερόντων.

*ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»
Κιν: 6943570958

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα