Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρκαδίαTo Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, που ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ),διοργανώνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στη Δημητσάνα.

Αναλυτικά:

  • Αφηγηματικός περίπατος στη Δημητσάνα (ώρες 10:30 – 12:30)

Τα παιδιά και οι έφηβοι της Δημητσάνας ξεναγούν κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής στα σημαντικότερα αξιοθέατα μέσα από αφηγήσεις καθημερινών σκηνών και φωτογραφίες του παρελθόντος.

 Ζωγραφίζουμε την πόλη μας (ώρες 12:30-13:30)

Ολοκληρώνοντας τον αφηγηματικό περίπατο στη Δημητσάνα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν με την τεχνική της υδατογραφίας, το αξιοθέατο που τους έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών», μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, με την υποστήριξη του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα