Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
Αργολίδα"Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας" παρουσιάστηκε στο...

“Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας” παρουσιάστηκε στο Βουλευτικό

Ένα ταξίδι στο παρελθόν έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Ταξιδευτής και ξεναγός ήταν ο ιστορικός – αρχειονόμος Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος που ανάπτυξε το θέμα «Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας».

Ο ομιλητής ιστόρησε γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ναύπλιο την περίοδο κατοχής της πόλης και της πατρίδας μας από τις δυνάμεις του Άξονα. Εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Αργολίδας αλλά και ιδιώτες που εθελοντικά παραχώρησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και που επεξεργάστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιώργος Καρατάσος.

Tα γεγονότα και άγνωστες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της κατοχής του Ναυπλίου παρουσίασε ο ιστορικός – αρχειονόμος Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος, ενώ την εκδηλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντδέας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου ανάμεσά τους ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, μέλη του Συλλόγου “Ο Παλαμήδης”, η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, παλαιοί Ναυπλιώτες αλλά και νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορία της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα