Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
ΚορινθίαΒασίλης Νανόπουλος: «Με αγάπη και δύναμη για την Κόρινθο»

Βασίλης Νανόπουλος: «Με αγάπη και δύναμη για την Κόρινθο»

Την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, η δημοτική παράταξη του Βασίλη Νανόπουλου «Συμμαχία Πολιτών», στην ασφυκτικά γεμάτη, από υποστηρικτές του ισόγεια αίθουσα του θεάτρου, στο Δημαρχείο της Κορίνθου.
Την παράσταση έκλεψε ο Χρήστος Ταγαράς – επιτελικός συνεργάτης του επίσημου πλέον διεκδικητή και φαβορί για τη δημαρχία Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος δήλωσε δημοσίως πως ναι μεν σήμερα συγκεντρωθήκαμε στο ισόγειο του Δημαρχείου, όμως επειδή η «Νανόπουλου Ανάβασις» άρχεται, ο Μάιος θα μας βρει στο δεύτερο όροφο, στο γραφείο του Δημάρχου

Ο εν δυνάμει δήμαρχος Κορινθίων, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και απόλυτης σύμπνοιας, παρουσίασε τα πρώτα 21 ηχηρά ονόματα που θα συνθέσουν τον ελπιδοφόρο για την εν λόγω πόλη συνδυασμό του, που ήδη έχουν ριχτεί με αξιώσεις στην μάχη των προσεχών δημοτικών εκλογών…
Ανάμεσα σε αυτούς, είναι παλιά και δοκιμασμένα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, άρρηκτα δεμένα με τον Βασίλη Νανόπουλο, αφού είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στο προηγούμενο εκλογικό θρίλερ, του 2014.

Ωστόσο το νέο δυναμικό ψηφοδέλτιο με προδιαγραφές νίκης, πάντα με επικεφαλής τον Βασίλη Νανόπουλο, πρόκειται να στελεχώνουν και νέα αξιόλογα πρόσωπα, γεγονός που αποδεικνύει πως η «Συμμαχία Πολιτών» παραμένει η παράταξη που εξακολουθεί να ελκύει ανθρώπους που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες…
Αυταπόδεικτα, ο τέως πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορινθίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ομώνυμου Δήμου, ενώνει τους απανταχού δημότες, παραγκωνίζοντας τις κομματικές ιδεοληψίες, ακολουθώντας μια Στρατηγική απόλυτα εναρμονισμένη στις τρέχουσες διεθνείς και εθνικές πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο και την «Συμμαχία Πολιτών» στις κάλπες του Μαΐου…

Ειδικότερα οι πρώτοι 21 υποψήφιοι (με έντονη γραφή τα νέα πρόσωπα) για την Συμμαχία Πολιτών είναι οι:

Βασίλης Αναστασόπουλος, Πέννυ Ανδρεοπούλου, Γωγώ Βελιζιώτη, Γιώτα Γεωργούλα – Δασλή, Νικολέττα Γιάννου, Δημήτρης Εγγλέζος, Μιχάλης Κλεπετσάνης, Όλγα – Θωμά Κονομόδη, Αντώνης Κυριαζής, Γιώργος Μάρας, Βασίλης Μπαλάφας, Κώστας Μπλάνος, Σπύρος Πανταζής, Σωτήρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπασταμόπουλος, Ηλίας Ποτήρης, Γιώργος Πούρος, Παναγιώτης Σακελλαράκης, Λεωνίδας Σκούρτης, Σοφρώνης Τρανούδης και Τάσος Ταγαράς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών όλοι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης:
Αλέξανδρος Γκουργιώτης, Κώστας Δημητρόπουλος, Σπύρος Ζαχαριάς, Έρρικα Καραμαλίκη, Θέμης Κουτσογκίλας και Ανδρέας Σούκουλης.
Ο κ. Νανόπουλος στην σύντομη και περιεκτική ομιλία του, πριν από την παρουσίαση των υποψηφίων, τόνισε ότι: «σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα, μια μέρα χαράς γιατί μπορώ να σας παρουσιάσω τους πρώτους υποψηφίους, που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας.
Με τον τρόπο αυτό θέλω να σας συστήσω την ομάδα των ανθρώπων με την οποία φιλοδοξώ να φέρω την ΑΛΛΑΓΗ στον δήμο μας, αλλά και να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, είμαι έτοιμος να δώσω ξανά μαζί σας την μάχη των εκλογών
…».

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισαν να δώσουν ξανά το παρόν στις δημοτικές εκλογές του 2019 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών δημοτών, οι οποίοι έχουν κουραστεί να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα να διεκδικούν ή να θέλουν να διεκδικήσουν την διοίκηση του Δήμου.
Παράλληλα, ζήτησε την συνεργασία όλων στην πορεία προς τη δημιουργία ενός δήμου που θα είναι υπόδειγμα λειτουργίας, θα έχει σταθερή και δυνατή προοπτική για το μέλλον, την οικονομία και τους εργαζόμενους, σε μια κοινωνία με αίσθημα αλληλεγγύης και σεβασμό προς το περιβάλλον.

«Αυτό είναι το όραμα της Συμμαχίας Πολιτών.
Μπορούμε και πρέπει να το πετύχουμε αυτό. Με την αλλαγή προσώπων και πρακτικών που μόνο η παράταξή μας μπορεί να φέρει στη διοίκηση του δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών
…», τόνισε ο κ. Νανόπουλος.
Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», υποστήριξε με έμφαση πως η παράταξη σεβάστηκε το 49,98 % των πολιτών που την τίμησαν στις εκλογές του 2014.
«Εργαστήκαμε εποικοδομητικά στην αντιπολίτευση. Είδαμε από κοντά τα προβλήματα του δήμου και προτείναμε λύσεις…», σημείωσε και στην συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια σειρά από παρεμβάσεις που έγινα όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες αφορούσαν όχι μόνο την καθημερινότητα (όπως η καθαριότητα), ή την διοίκηση του δήμου (όπως η αδυναμία προετοιμασίας του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος), αλλά και τον σχεδιασμό για το μέλλον του δήμου:

«Η παρούσα δημοτική αρχή δείχνει εμφανέστατα δείγματα αρρυθμίας, κόπωσης και αδυναμίας παραγωγής έργου, τα οποία είναι μη αναστρέψιμα.
Δεν μπορεί καν να προμηθεύσει έγκαιρα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους στην καθαριότητα.
Δεν μπορεί να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό της επομένης χρονιάς που έπρεπε να συζητείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Υποβάλλει πρόταση για ανοιχτό εμπορικό κέντρο την τελευταία στιγμή με φάκελο για επιδότηση που έχει πλήθος ελλείψεις.
Η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώθηκε για το 2018 και το τουριστικό ρεύμα ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Η ίδια η περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε σημαντική άνοδο.
Ωστόσο, τα οφέλη από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος δεν πέρασαν στον δήμο Κορινθίων, ο οποίος για μίαν ακόμη χρονιά δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός πως έχει όλες τις προϋποθέσεις
…», σημείωσε χαρακτηριστικά και επιγραμματικά ο κ. Νανόπουλος και συνέχισε: «Μια νέα δημοτική αρχή θα βάλει στόχους και δείκτες απόδοσης σε κάθε της ενέργεια. Θα ιεραρχήσει προτεραιότητες και θα επενδύσει στην καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Θα αξιοποιήσει τους εργαζόμενους του πολύ καλύτερα. Θα εξυπηρετεί τους πολίτες στο χώρο εργασίας και κατοικίας τους με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και την εφαρμογή της αποκέντρωσης εργασιών.
Θα σχεδιάζει στρατηγικά το μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη του δήμου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης και της εθνικού σχεδιασμού
…».

Ο κ. Νανόπουλος εξήγησε, ακόμα πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης με την απερχόμενη δημοτική αρχή: «Δεν είμαστε μικρόψυχοι και το αποδείξαμε στην έως τώρα θητεία μας. Δεν μηδενίζουμε την προσφορά της παρούσας δημοτικής αρχής.
Ψηφίσαμε έργα που ήταν χρήσιμα για τους δημότες, εντοπίσαμε αδυναμίες και προτείναμε διορθωτικές ενέργειες, έστω και αν αυτό εκλογικά δεν μας συνέφερε.
Γιατί για εμάς το συμφέρον των Κορινθίων είναι πάνω από όλα
…».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, σημείωσε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων «που εμπορεύονται την ελπίδα του κόσμου, ούτε με αυτούς που παζαρεύουν.
Αυτά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα άλλων, που κινούνται στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι.
Εμείς είμαστε με το φως γιατί είμαστε με τον κόσμο.
Είμαστε με τους δημότες.
Είμαστε μαζί σας.
Πάντα σας κοιτούσαμε στα μάτια και θέλουμε να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και στο μέλλον
…», κατέληξε ο κ. Νανόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα