Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΆρθραΔΕΗ - Πως να αποφύγετε το... έντυπο χαράτσι

ΔΕΗ – Πως να αποφύγετε το… έντυπο χαράτσι

Το 2019 μαζί με ελπίδες, ευχές και δώρα φέρνει και ένα μικρό και ύπουλο χαράτσι που αρκετά αιφνιδιαστικά αποφάσισε να επιβάλει η ΔΕΗ στους πελάτες της, τη χρέωση του ενός ευρώ για κάθε έντυπο λογαριασμό.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει για μικρή επιβάρυνση μπροστά σε τόσες άλλες χρεώσεις που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό (θυμίζουμε πως μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ εισπράττονται δημοτικοί φόροι και τέλη, καθώς και το ειδικό τέλος της ΕΡΤ), όμως για τη ΔΕΗ ισχύει το «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι». Με δώδεκα ευρώ ανα΄πελάτη τον χρόνο η εταιρεία μπορεί να εισπράττει συνολικά γύρω στα 80 εκατ. ευρώ μόνο από αυτό το εκ πρώτης όψεως αμελητέο τέλος και, μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον ετήσιο προϋπολογισμό σας με 12 ευρώ που θα πηγαίνουν στη ΔΕΗ, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στον ηλεκτρονικό λογαριασμό που εκδίδει η επιχείρηση. Τα βήματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται παρά να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και έναν λογαριασμό ρεύματος κοντά σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα εγγραφής https://www.dei.gr/EBill/RegistrationType.aspx και να επιλέξετε – βάσει και του συμβολαίου που έχετε με τη ΔΕΗ – αν είστε φυσικό πρόσωπο / ιδιώτης ή αν εκπροσωπείτε εταιρεία, μεγάλη επιχείρηση ή Δήμο. Θεωρούμε πως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία.

Η εγγραφή σε 4 βήματα: 1, επιλέξτε τα προσωπικά σας στοιχεία. 2, ορίστε κωδικό πρόσβασης. 3, επιβεβαιώστε πως δεν… είστε ρομπότ. 4, πατήστε για επιβεβαίωση

Η νέα σελίδα που εμφανίζετε όταν πατήσετε λοιπόν στην επιλογή «Φυσικό πρόσωπο / ιδιώτης» ζητά από εσάς ορισμένα στοιχεία. Μόνο για το πρώτο, που ονομάζεται «Κωδικός Εταίρου» θα πρέπει να ανατρέξετε στον λογαριασμό και να βρείτε τη σχετική πληροφορία που βρίσκεται πάνω αριστερά, κάτω από το λογότυπο της ΔΕΗ. Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι απλό να συμπληρωθούν, είναι πολύ σημαντικό να εισάγετε ως τηλεφωνικό κωδικό χώρας το “Greece (+30)” και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, καθώς και το email σας. Επιλέξτε μετά το όνομα χρήστη και προχωρήστε στη δεύτερη ενότητα όπου θα πρέπει να φτιάξετε τον κωδικό πρόσβασης.
Αν έχετε ένα σύγχρονο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι πολύ πιθανό να σας προτείνει εκείνο έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης που θα τον αποθηκεύσει σε ασφαλές μέρος στον υπολογιστή σας, αλλιώς μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας. Στην τρίτη ενότητα της σελίδας θα αντιγράψετε τον αριθμό που θα εμφανίσει στην περιοχή της Επικύρωσης στο πεδίο (για λόγους επιβεβαίωσης πως δεν είστε… ρομπότ) και στο τελευταίο και 4ο βήμα θα πατήσετε το κουτάκι για την αποδοχή των όρων χρήσης και, τέλος, το κουμπί Εγγραφή Χρήστη.

Μετά από λίγο θα σας έρθει μία επιβεβαίωση στο email σας, καθώς και ένα SMS στο κινητό σας τηλέφωνο που επίσης θα χρησιμοποιήσετε για την επιβεβαίωση της εγγραφής.

Η ΔΕΗ θα σας στέλνει κάθε φορά που εκδίδεται ο λογαριασμός ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση δωρεάν (και ελπίζουμε να μην έχουν καμία ιδέα να επιβάλουν χρέωση και εκεί). Η εξόφληση του λογαριασμού γίνεται πιο εύκολα ηλεκτρονικά μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών των τραπεζών.

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνιαίο λογαριασμό (αντί για διμηνιαίο που είναι η βασική επιλογή στη ΔΕΗ) θα μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα σας που θα έχει πια δημιουργηθεί και για την οποία για να μπείτε θα πρέπει να δώσετε στη διεύθυνση https://www.dei.gr/EBill/ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας.
Από τη σελίδα του χρήστη μπορείτε να δείτε επίσης για ποια ακίνητα εκδίδεται λογαριασμός στο όνομά σας, να επιβεβαιώσετε πως δεν θα λαμβάνετε έντυπο λογαριασμό (που έχει το χαράτσι του ενός ευρώ) και να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας αν χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα