ΑργολίδαΔιάλεξη του καθηγητή Γεώργιου - Στυλιανού Πρεβελάκη στο Ναύπλιο

Διάλεξη του καθηγητή Γεώργιου – Στυλιανού Πρεβελάκη στο Ναύπλιο

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), Πανεπιστήμιο Harvard σας προσκαλεί στη διάλεξη του Γεώργιου – Στυλιανού Πρεβελάκη, Καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και Διευθυντή του περιοδικού Anatoli (CNRS Editions) με θέμα: «Ήπειρος ή Αρχιπέλαγος; Μια γεωγραφική προσέγγιση της σχέσης Ελλάδας και Ευρώπης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων «Οικογενείας Νικολάου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), Πανεπιστήμιο Harvard, στο Ναύπλιο.
Η ομιλία θα γίνει στα Ελληνικά.

Σύντομη περίληψη της διάλεξης

Η Ευρώπη τοποθετείται ανάμεσα στην απέραντη Ευρασιατική ήπειρο και την θάλασσα: Μεσόγειος και Ατλαντικός. Η διαλεκτική ανάμεσα στους δύο αυτούς ορίζοντες διατρέχει όλη την ιστορία της. Σήμερα ενισχύεται η ηπειρωτική διάσταση, αδυνατίζουν οι διατλαντικοί δεσμοί και αποσταθεροποιείται η μεσογειακή γειτονία. Πώς μπορεί η ελληνική συμβολική να συμβάλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας; Ποιο ρόλο κατέχουν οι μεσογειακές αξίες ως προς την προσαρμογή της Ευρώπης στην Παγκοσμιοποίηση;

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του κυρίου Γεώργιου – Στυλιανού Πρεβελάκη

O Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης σπούδασε στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη (1984-2018) και στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Fletcher (2003-2005), υπηρέτησε επίσης ως Πρέσβης της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (2013-2015). Διευθύνει το επιστημονικό περιοδικό Anatoli (CNRS Editions, Παρίσι), αρθρογραφεί τακτικά στην Καθημερινή και εμφανίζεται συχνά σε ξένα, κυρίως γαλλικά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα