ΚορινθίαΗ αποκατάσταση της χαμένης αίγλης του Λουτρακίου

Η αποκατάσταση της χαμένης αίγλης του Λουτρακίου

Του Πάνου Ηλιακόπουλου*

Μοναδικός σκοπός για τους ψηφοφόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πρέπει να είναι η επιλογή του κατάλληλου όσο το δυνατόν πιο ιδανικού προσώπου, που θα διαθέτει την γνώση, τον τρόπο, την επιμονή και τις δυνατότητες να οδηγήσει τον Δήμο στην αποκατάσταση της παλαιάς αίγλης του.

Με παρρησία οι πολίτες θα πρέπει να είναι αυτοί που θα δείξουν το ″τέλος εποχής″ για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην αταλάντευτη καθοδική πορεία επί ένα τέταρτο αιώνα. Ανεξαρτήτως αν τους εμπιστεύτηκαν, απέδειξαν ότι υπολείπονται των απαιτήσεων, φέροντας δυστυχώς αυτό το αποτέλεσμα.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Λουτράκι υπήρξε πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα και σήμερα έχει μεταβληθεί ουραγός στις προτιμήσεις ημεδαπών και αλλοδαπών παραθεριστών και επισκεπτών, έχοντας χάσει ακόμα μερίδιο στον ιαματικό θεραπευτικό τουρισμό!..

Τα νέα πρόσωπα που επιθυμούν να εμπλακούν για την διάσωση του τόπου, έχουν δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά εκτός… των τειχών με εφόδιο διαφορετικές παραστάσεις και προσλαμβάνουσες. Έχουμε αντιληφθεί, αναλύσει, κατανοήσει, το σημερινό αδιέξοδο και μπορούμε να επιλέξουμε ένα διαφορετικό δρόμο να οδηγήσει τον τόπο σε ευοίωνη προοπτική, χωρίς να υποκρύπτεται η παραμικρή ιδιοτέλεια.

Τον τροχό τον ανακάλυψαν περισσότερα από 6.500 χρόνια, αλλά οι εμπειρίες της ζωής, οι γνώσεις, η αγάπη για τον τόπο, μας έχουν δώσει το όραμα για τον προσανατολισμό που πρέπει να κατευθυνθούμε, αλλά και πως θα επιλέξουμε εκείνη την λεωφόρο που θα οδηγήσει στον επιθυμητό σκοπό, με άμεσες επεμβάσεις χειρουργικού χαρακτήρα και ακρίβειας.

Οι πολίτες ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες της 26ης Μαΐου να επιλέξουν εάν επιθυμούν με την θέλησή τους να είναι «ιθαγενείς» στον τόπο τους κάτοικοι ενός προτεκτοράτου, ενώ τρίτοι θα αποφασίζουν και θα καθορίζουν την ζωή τους ή να δουν τον τόπο τους με σχέδιο, στρατηγική, στόχους και σκοπό να αναζητά να διεκδικήσει την επιστροφή στην κορυφαία θέση ως τουριστικός προορισμός που κατείχε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Με απόλυτη ανιδιοτέλεια, καθαρά χέρια, σεβασμό στον φυσικό πλούτο, εκμεταλλευόμενοι τα αγαθά που μας παρέχει, έχουμε το σχέδιο να φέρουμε στην επιφάνεια να ισορροπήσει το ″βουλιαγμένο καράβι″ του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αρχίζοντας από την εγκαταλελειμμένη εικόνα του Λουτρακίου, ιεραρχώντας επεμβάσεις και παρεμβάσεις, επιχειρούμε ισόρροπα την αναβάθμιση της καθημερινότητας στη ζωή των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου μας, στοχεύοντας παράλληλα στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους.

Κορυφαίος στόχος μας είναι μέσα από την αναβάθμιση της καθημερινότητας να αναστρέψουμε την διαρκώς συρρικνούμενη τοπική οικονομία, δίνοντας την δυνατότητα και ενθαρρύνοντας να τοποθετηθούν κεφάλαια να λειτουργήσουν νέες ατομικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που θα δίνουν δουλειά και θα κρατούν τους νέους στον τόπο τους, για να μην παίρνουν την «λεωφόρο της μεγάλης φυγής».
Γνωρίζουμε ότι για να στεφθούμε και πάλι κορυφαίος τουριστικός προορισμός και πόλος έλξης αλλοδαπών και εγχώριων επισκεπτών, απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Διαθέτουμε τεχνογνωσία να προσεγγίσουμε και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τέτοιου είδους επενδύσεων, που θα επιφέρουν την συνολική αναβάθμιση και θα επιφέρουν όφελος στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

  • Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, επικεφαλής του συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα