ΣυνεντεύξειςΑντώνης Αντωνόπουλος: «Στην Ερμιονίδα χρωστάμε όλοι μας…»

Αντώνης Αντωνόπουλος: «Στην Ερμιονίδα χρωστάμε όλοι μας…»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι έμπειρος Πολιτικός – Μηχανικός, ενώ έχει διατελέσει ως αυτοδιοικητικός, αποφάσισε ξανά να ριχτεί στην προεκλογική μάχη, στο πλευρό του επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ και υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας Τάσου Λάμπρου.
Ο εν δυνάμει Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αντωνόπουλος, μιλά χωρίς περιστροφές και αποδίδει με ρεαλισμό την κακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ερμιονίδας, στην ακόλουθη συνέντευξη που ευγενώς παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Κύριε Αντωνόπουλε, θεωρείτε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει χάσει το αυτονόητο τα τελευταία χρόνια;
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Εκτιμώ πώς η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει χάσει το αυτονόητο, το οποίο δυστυχώς είναι σήμερα το ζητούμενο, αλλά και την μπάλα…
Μίκρο – έργα, που εξυπηρετούν ευκαιριακά ιδιωτικά συμφέροντα, βαφτίζονται τις τελευταίες ημέρες σαν έργα πνοής και ανάπτυξης για το δήμο… Υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου, αφού ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που τα εκλαμβάνουν ως ρουσφέτια. Το να μπαλώνεις τρύπες στο οδόστρωμα και να ρίχνεις τσιμέντο στις εισόδους των οικοπέδων, αυτά δηλαδή που γίνονται τώρα κατά κόρον, θα έπρεπε να υπάρχουν στην ατζέντα της καθημερινότητας…»

Κ.Π.: Είναι αυταπόδειχτο το γεγονός ότι συν τοις άλλοις, παρατηρούνται σοβαρά σημάδια αδυναμίας στη διοίκηση του δήμου…
Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Πράγματι, υπάρχει σε έντονο βαθμό το φαινόμενο της διάλυσης του δήμου και μια σοβαρή αδυναμία χρηστής και οργανωμένης διοίκησης αυτού.
Ασφαλώς αυτή η αλγεινή κατάσταση, εκπορεύεται από τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα. Όμως αυτή είναι η βασική υποχρέωση του, βάσει και των περισσοτέρων αρμοδιοτήτων του…
Δεν είναι δυνατόν να διανύουμε το 2019 και να βλέπουμε σωρηδόν τα σκουπίδια ανακατεμένα με χορτάρια, στις άκρες του περιφερειακού στο Κρανίδι, επειδή προσπαθούν δέκα μέρες πριν τις κάλπες να τα προλάβουν όλα μαζί και τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν τους βγαίνει ο χρόνος…»

Κ.Π.: Πιστεύετε πως ο Δημήτρης Σφυρής, αν και ξεκίνησε ως ελπιδοφόρος, έχει κλείσει τον κύκλο του ως Δήμαρχος Ερμιονίδας;
Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Θεωρώ ότι ο Δημήτρης Σφυρής έχει κλείσει τον κύκλο του ως δήμαρχος Ερμιονίδας, είναι ολοφάνερο, αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας, ότι δεν μπορεί και δεν έχει να προφέρει τίποτα παραπάνω, και αυτή τη φορά, στηρίζεται κυρίως στους παλιούς του συνεργάτες, μια από τα ίδια δηλαδή, έχοντας βέβαια και κάποιες απώλειες. Δεν μπορεί να πειστεί κανείς πια αφού παρουσιάζει «μια από τα ίδια», ότι θα μπορέσει να πράξει κάτι διαφορετικό για την περιοχή, αν και εφόσον κερδίσει αυτή την εκλογική μάχη – σενάριο που ουσιαστικά φαντάζει αδύνατον…
Νομίζω πως όταν οι συμπολίτες μας καταλάβουν ότι κάποιος έχει φτάσει στα όρια του, είναι κάτι μη αναστρέψιμο και θα αποτυπωθεί στις κάλπες, αυτή η ώρα έχει φτάσει για τον Δημήτρη Σφυρή…»

Κ.Π.: Ποια είναι τα προσωπικά σας οράματα για την περιοχή της Ερμιονίδας;
Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Αν και είμαι 62 ετών, μπορώ να πω ότι ακόμη οραματίζομαι. Θέλω πρωτίστως έναν δήμο καθαρό, να τρέχει πόσιμο νερό στις βρύσες, να λειτουργεί παντού αποχετευτικό δίκτυο και σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνω την παταγώδη διπλή αποτυχία του Δημήτρη Σφυρή ως προς την εκτέλεση του εν λόγω έργου, δύο φορές απεντάχθη, αλλά ευτυχώς το ανέλαβε η Περιφέρεια και έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, τώρα οδεύει προς την ολοκλήρωση του.
Πέραν όμως από τα αυτονόητα της καθημερινότητας, προσωπικά ονειρεύομαι έναν δήμο που θα υπάρχει δουλειά και χώρος να αναπτυχθούν και να δουλέψουν όλοι οι εργολάβοι, οι μεσίτες και οι επιχειρηματίες του Τουρισμού, διότι σε αυτή την περιοχή με τις υψηλές φυσικές προδιαγραφές χωράνε όλοι.
Δεν είναι δυνατόν να έχει επιλεγεί ο τόπος μας ως αγαπημένος προορισμός για τους ισχυρότερους ανθρώπους της Ελλάδας και να βρίσκεται πνιγμένος στο σκουπίδι. Εμείς αποκλειστικά δεν φταίμε γι αυτό; Φταίμε! Κανείς μας δεν έκανε αυτό που έπρεπε… Όταν όλοι μας μετά από σπουδές, περιπλανήσεις και προσωπικές διαδρομές επιστρέψαμε στην Ερμιονίδα, αυτή μας άνοιξε την αγκαλιά της και γι αυτό της χρωστάμε. Δεν μας χρωστάει..»

Κ.Π. : Ωστόσο, είθισται κάποιοι να στηρίζουν την ψηφοθηρία σε… οφειλές και εξαρτήσεις…
Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«θα ήθελα, είναι να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους πατριώτες μου… Ο Εργαζόμενος δεν χρωστά στον εργοδότη του, οπότε αν δεν τον θεωρεί κατάλληλο να εκλεγεί, πολύ απλά να μην τον ψηφίσει, αυτός που του κάνουν ένα ρουσφέτι κακώς πιστεύει ότι πρέπει να ανταποδώσει, γιατί απλά ο δήμος εκτελεί τα καθήκοντα του. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς, ψηφίστε αυτό που λέει το μυαλό σας και επιθυμεί η καρδιά σας. Θα θέλαμε να μας ψηφίσουν επειδή μας αγαπάνε και μας θεωρούν τους καταλληλότερους για την διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας…»

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα