Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΣυνεντεύξειςΜανώλης Φλωρής: «Υποχρέωσή μας να δίνουμε αναφορά στους Δημότες»

Μανώλης Φλωρής: «Υποχρέωσή μας να δίνουμε αναφορά στους Δημότες»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Έχει διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας. Κατά τη θητεία του, εκπονήθηκαν σημαντικές μελέτες και υλοποιήθηκαν νευραλγικής σημασίας έργα υποδομών στα λιμάνια της Κοιλάδας και της Ερμιόνης, ενώ κατασκευάστηκε και ο επιθυμητός πεζόδρομος στον εμπορικότερο δρόμο του Πορτοχελιού… ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Φλωρής με την Παράταξη ΠΡΟΣΥΕΡ και επικεφαλής τον Τάσο Λάμπρου, αποκαθιστά στην ακόλουθη συνέντευξη, την πατρότητα έργων και κατασκευών, σε περίβλεπτα σημεία της εν λόγω περιοχής…

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ποια ήταν η δική σας συμβολή στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ερμιονίδας, ως πρόεδρος τότε του Λ.Τ;
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΛΩΡΗΣ:
«Στο λιμάνι της Κοιλάδας, τα έτη 2013 και 2014, κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν σε πλήρη λειτουργία 8 pillars αυτόματης παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος με κάρτα, συνολικής προϋπολογισμού 125.000,00€ και 8.000,00€ για την αύξηση της παροχής από Νο 3 σε Νο 5 από την ΔΕΗ.
Η άριστη ασφάλεια της νέας εγκατάστασης επέβαλε και την αναβάθμιση του παλαιού δικτύου όπου υπήρχαν διαρροές και απώλειες κόστους 1.300,00€. Κατά την διάρκεια των εργασιών δημιουργήθηκε η υποδομή για την επέκταση του φωτισμού μέχρι το ενδεικτικό φανάρι του λιμένα Κοιλάδας».

Κ.Π: Υπήρξαν και ιδιώτες – δωρητές αν δεν απατώμαι…
Μ.Φ:
«Στην δαπάνη συνέβαλε οικονομικά ο Σταύρος Π. Εμμανουήλ με το ποσό των 40.000,00€ που είχε προσφέρει το έτος 2007 στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κρανιδίου και έτσι μετά από έξι χρόνια αξιοποιήθηκε η προσφορά του».

Κ.Π: Ποιες Υπηρεσίες ανέλαβαν το εν λόγω έργο;
Μ.Φ:
«Η μελέτη, ο διαγωνισμός, η δημοπράτηση και η επίβλεψη του έργου, έγιναν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρέπει να σημειώσω ότι κάθε μελέτη έργου δεν είναι δέκα γραμμές κειμένου και ένα απλό σκαρίφημα σε ένα φύλλο χαρτί. Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους κατάλληλους επιστήμονες και θεωρείται και εγκρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

KΠ: Και στο λιμάνι της Ερμιόνης εγκαταστάθηκαν pillars…
Μ.Φ:
«Σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία των pillars στην Ερμιόνη, έγινε προμήθεια και λειτουργία τριών pillars στο βόρειο λιμένα, όπου τοποθετήθηκαν σε πλήρη λειτουργία τρείς καινούργιοι πυργίσκοι όμοιοι με της Κοιλάδας για αυτόματη παροχή νερού και ρεύματος με κάρτα, αξίας 9.040,50€. Επίσης, εκπονήθηκε μελέτη συστήματος για εγκατάσταση 8 pillars αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος με κάρτα, στο νότιο λιμένα Ερμιόνης (Μανδράκια), αξίας 4.514,10€.
Η μελέτη εγκρίθηκε από όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, είναι συνολικού προϋπολογισμού 145.000,00 €, τα οποία εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του έτους 2015 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και παραδόθηκε με τα τεύχη δημοπράτησης προς εκτέλεση, όπως ψηφίστηκε από το Δ.Σ. με την αρ. 42/2014 απόφασή μας».

ΚΠ: Στο Πόρτο Χέλι ωστόσο, δεν προχώρησε η εγκατάσταση τους…
Μ.Φ:
«Για την κατασκευή και την εγκατάσταση pillars στο λιμάνι του Πορτοχελίου, ζήτησα το έτος 2014 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης:
Τα παραπάνω αφορούν μόνο την κατασκευή και λειτουργία των pillars στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας. Την περίοδο 2011 – 2014 έγιναν σημαντικά έργα και δράσεις στα λιμάνια του Δήμου μας, στα οποία θα αναφερθώ σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να κάνει κάθε αιρετός, δίνοντας αναφορά και λογαριασμό για το τι έκανε στους Δημότες, που τον έστειλαν εκεί με την ψήφο τους».

ΚΠ: Αλλάξατε όμως τη μορφή και την αισθητική της «εμπορικής καρδιάς» του Πορτοχελιού, με την κατασκευή του πεζόδρομου…
Μ.Φ:
«Ενδεικτικά σας παρουσιάζω τον πεζόδρομο του Πορτοχελίου, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014, κόστισε μόνο 40.754,39€ και άλλαξε την όψη στο λιμάνι του. Πρόκειται για ένα έργο που σαφώς έδωσε πνοή στα καταστήματα καφεστίασης…»

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα