ΑργολίδαΟ Δήμαρχος της Martingas στο Ναύπλιο

Ο Δήμαρχος της Martingas στο Ναύπλιο

Στην έδρα του Δήμου Ναυπλιέων βρέθηκε ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Martingas,συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και αντιπροσωπεία δύο μελών της επιτροπή αδελφοποίησης. Η αποστολή βρίσκεται από τις 27 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου στον Δήμο Ναυπλιέων.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Καχριμάνη, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού και παιδείας του Δήμου, Μαρία Ράλλη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην κοινή συνάντηση που είχαν στο γραφείο Δημάρχου, ο κ. Κωστούρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την υποδοχή που μας διαφυλάξατε στην Μαρτινιάς, όπου μπήκαν και οι βάσεις για την ανταλλαγή μαθητών. Στόχος μας πρέπει να είναι πως τα παιδιά μας θα βγουν ωφελημένα από την διαδικασία των αδελφοποιήσεων. Αισιοδοξώ να είμαι, μετά από τόσα χρόνια αδελφοποίησης, ο πρώτος Δήμαρχος Ναυπλιέων που θα συμβάλει πραγματικά στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης των παιδιών των αδελφοποιημένων πόλεων».

Από τη πλευρά του ο κ.Vernejoul,αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών, αναφέρθηκε στην καλή και αδελφική σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο δήμοι εδώ και 19 χρόνια που ο ίδιος είναι Δήμαρχος. «Θα επιδιώξουμε να επιβεβαιώσουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο δήμων μέσα από προγράμματα ανταλλαγής νέων», σημείωσε ο Δήμαρχος της πόλης Martingas, τονίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, την αγάπη των Γάλλων για την νεολαία και τον αθλητισμό.

 Μετά τη συνάντηση ακολούθησε σύσκεψη για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ανάμεσα στις δύο χώρες, παρουσία διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ναυπλιέων ενώ τη σύσκεψη τίμησε με την παρουσία της και η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στο Ναύπλιο, Αικατερίνη Τζανετουλάκου, που επισήμανε τη σημασία των αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.   

Ακολούθησε ξενάγηση στον ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, ενώ το βράδυ τα μέλη της αντιπροσωπείας θα παρακολουθήσουν συναυλία κλασικής μουσικής στο πλαίσιο της έναρξης του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα