Κορινθία3η Ακαδημία Jean Monnet - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης

3η Ακαδημία Jean Monnet – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (δράση χρηματοδοτούμενη στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+) διοργανώνει κατά το διάστημα 15-17 Ιουλίου την 3η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Jean Monnet με αντικείμενο την ανάπτυξη δεξιοτήτων από στελέχη τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκηση για την καλύτερη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.  

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θερινό σχολείο ελληνικού Πανεπιστημίου με πλέον των 130 συμμετεχόντων. Το αυξημένο ενδιαφέρον από στελέχη της δημόσιας διοίκησης για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και γνώσεων τεκμηριώνεται και από την μεγάλη συμμετοχή στο καταξιωμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων από το οποίο αποφοιτούν σαράντα φοιτητές ανά έτος. Το Τμήμα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στα προγράμματα σπουδών και τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει στην Κόρινθο.

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα γνώσης με αναπτυξιακή ωφέλεια

Σκοπός του εντατικού σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων για στελέχη της δημόσιας διοίκησης επιφορτισμένα με τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης τα οποία ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με καλές ευρωπαϊκές διοικητικές πρακτικές.

Αξιοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας και ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην αμφίδρομη επικοινωνία και την παρουσίαση εκ μέρους των συμμετεχόντων της δικής τους εμπειρίας και προτάσεων με ειδικές σεμιναριακές ασκήσεις. 

  • Σε ποιους απευθύνεται: σε διοικητικά στελέχη και συμβούλους Δήμων, Περιφέρειας, Αναπτυξιακών Εταιρειών, ΝΠΔΔ, νέους ερευνητές, στελέχη μη-κυβερνητικών οργανώσεων και συμβουλευτικών εταιρειών.  
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Στους εισηγητές περιλαμβάνονται έγκριτοι πανεπιστημιακοί, διοικητικά στελέχη και Δήμαρχοι με μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα.
  • Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
  • Θα διοργανωθεί στην Κόρινθο το διάστημα Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Ιουλίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα