ΆρθραΈνας Κόσμος σε Πολιτικό παροξυσμό

Ένας Κόσμος σε Πολιτικό παροξυσμό

(μέρος 1)

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος*

► 3 Ιανουαρίου 2019 η Nancy Pelosi επανέκτησε την εξουσία της ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την επανάκτηση του ελέγχου από τους Δημοκρατικούς.
Ελπίζει να τεθεί τέρμα στο κλείσιμο του κρατικού μηχανισμού που κράτησε για μερικές εβδομάδες. Ο πρόεδρος Trump αντιθέτως, έχει δεσμευθεί να διατηρήσει το κλείσιμο λειτουργίας του για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, ώστε να κερδίσει χρηματοδότηση για το συνοριακό Τείχος. (Reuters)
► 19 Ιανουαρίου 2019, Εκατοντάδες πόλεις πλημμύρισαν με διαδηλωτές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών. Η πορεία επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις εκλογές του 2020. (Reuters)
► 24 Ιανουαρίου 2019, η Γερουσία απέρριψε δύο νομοσχέδια που θα μπορούσαν να έχουν σταματήσει την απεργία των 34 ημερών. Το κλείσιμο του κρατικού μηχανισμού είναι ο μακρύτερος στην αμερικανική ιστορία και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα το τέλος. Ωστόσο, στις 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τον συνοριακό του Τείχος. (BBC / Reuters)
► 15 Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος Trump κήρυξε Εθνική κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στα Νότια σύνορα. Αυτή η διακηρηξη μπορεί να επιτρέψει στον Trump να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χτίσει το Τείχος του με κεφάλαια έκτακτης ανάγκης. Στις 16 Φεβρουαρίου, πολλά κράτη απείλησαν με άσκηση ένδικης προσφυγής για την διακήρυξη αυτή. (BBC)
► 15 Μαρτίου 2019. Ο Πρόεδρος Trump άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο του Κογκρέσου σχετικά με τη δικηρηξη του για Εθνική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Υπάρχει ακόμα μια ακόμα ευκαιρία για το Κογκρέσο να τον παρακάμψει. (BBC)
► 21 Μαρτίου 2019. Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε μια Εκτελεστική Εντολή που απαιτεί από τα πανεπιστήμια να επιτρέπουν στους μαθητές να έχουν «ελευθερία λόγου» ή να διακινδυνεύουν να χάσουν Ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. (Reuters)
► 22 Μαρτίου 2019. Ο Robert Mueller παρουσίασε την έκθεσή του σχετικά με τη συμπαιγνία Trump-Ρωσίας. Η έκθεση, υποτίθεται ότι, δεν συνιστά περαιτέρω καταγγελίες-κατηγορίες. (BBC)
► Στις 26 Μαρτίου 2019, η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να ανατρέψει το βέτο του Προέδρου Trump, δηλαδή την Εθνική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στα σύνορα. Είναι πιθανό ο Πρόεδρος Trump να μπορέσει να λάβει κάποια χρηματοδότηση για το συνοριακό Τείχος τώρα. (Reuters)
► Στις 18 Απριλίου 2019 κυκλοφόρησε η εκδοθείσα έκθεση Mueller. Η έκθεση ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους ο Trump προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα και οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονται ότι περιέχει επιζήμιες αποδείξεις. (Reuters)
► 15 Μαΐου 2019. Ο Πρόεδρος Trump κήρυξε Εθνική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σε μια προσπάθεια προστασίας των δικτύων υπολογιστών.
Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν ορισμένες ξένες εταιρίες τηλεπικοινωνίων που ενδεχομένως έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να απειλήσουν την Εθνική Ασφάλεια. (BBC)
► 8 Ιουνίου 2019 ο Πρόεδρος Trump κατέληξε σε συμφωνία με το Μεξικό για την αποφυγή επιβολής εμπορικών δασμών. Οι διαπραγματεύσεις ζητούν από το Μεξικό να λάβει μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των μεταναστών και της εμπορίας ανθρώπων. (BBC)
► Στις 30 Ιουνίου 2019 οκτώ άτομα τραυματίστηκαν και τρεις συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαμαρτυρίες στο Πόρτλαντ. Οι διαδηλωτές λέγεται ότι ήταν «αντι-φασιστες» διαδηλωτές και μέλη ακροδεξιών κομμάτων. (CNN)
► Στις 26 Ιουλίου 2019 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει στον Πρόεδρο Trump 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τον Τείχος του. Το δικαστήριο αποφάνθηκε με 5 – 4 ψήφους. (BBC)
► Στις 17 Αυγούστου 2019, ακροδεξιές και αντιφασιστικές ομάδες συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 13 άτομα που προσπάθησαν να σπάσουν το αστυνομικό φράγμα μεταξύ των δύο ομάδων.
Η αστυνομία λέει ότι τουλάχιστον 6 άτομα υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών. (Reuters)
► 24 Σεπτεμβρίου 2019 – η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi ανακοινώνει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ξεκινήσει έρευνα απαγγελίας κατηγοριών και ενοχοποίησης του Πρόεδρου Donald Trump.
► Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ένας καταγγέλων στη διοίκηση Trump δημοσίευσε τις πληροφορίες μιας τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ του Προέδρου Trump και του προέδρου της Ουκρανίας τον Ιούλιο. Στην κλίση, φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Trump ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας να διερευνήσει δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν στην χώρα του, ενός δυνητικού Δημοκρατικού αντιπάλου του Τραμπ στις επικείμενες εκλογές του 2020. (BBC)

«Το πρωταρχικό ζήτημα που η ελίτ δεν κατάφερε να καταλάβει είναι ότι υπήρχε μια αίσθηση ελπίδας όταν ο Πρόεδρος Obama εξελέγη πρόεδρος. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ως ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει τα πάντα. Αυτό που όλοι ανακάλυψαν ήταν ότι ο Obama ήταν ένας καριερίστας πολιτικός. Δεν έχει σημασια ποια είναι η φυλή, το θρήσκευμα ή το φύλο κάποιου πολιτικού. Ένας καριερίστας πολιτικός μπορεί να δει τα πράγματα μόνο μέσα από τα μάτια των κυβερνητικών μανδαρίνων που κοιτάζουν αφ’ υψηλού την «πλειοψηφία των άπλυτων αγροίκων» που είναι πολύ ηλίθιοι για να ξέρουν, τι είναι καλύτερο για αυτούς.
Ένας πολιτικός αουτσάιντερ βλέπει τον κόσμο από την οπτική του λαού. Ο καριερίστας πολιτικός βλέπει μόνο την πλειοψηφία άπλυτων αγροίκων. «Martin Armstrong».
Το μόνο «έγκλημα» του Trump ήταν η νίκη του στις εκλογές που δεν έπρεπε να κερδίσει. Έτσι μετά τις εκλογές, οι προηγούμενες παράνομες πράξεις επαναπροσδιορίστηκαν ως νόμιμες και νόμιμες ως παράνομες. «Victor Davis Hanson»
«… Αυτό που οδηγεί τους Δημοκρατικούς στην Παράνοια είναι ότι εξακολουθούν να αρνούνται να κατανοήσουν γιατί εκλέχτηκε κατ’αρχας ο Trump. Ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν το συνειδητοποιουν. Ο Trump ήταν ένας αντί – καριεριστας πολιτικός.
… Ο πολιτικός κόσμος εξακολουθεί να είναι μπερδεμένος. Δεν τους αρέσει το μήνυμα που κρύβεται πίσω από τον Donald Trump. Κέρδισε όχι λόγω του ποιος είναι προσωπικά, αλλά επειδή οι άνθρωποι έχασαν την πίστη τους σε όλους τους πολιτικούς σταδιοδρομίας που μιλάνε πολύ, αλλά δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικο. «Martin Armstrong».

«το, τι έφερε στην προεδρία ο Donald Trump και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος απέναντί του είναι απλό. Όταν κάποιος από τον πραγματικό κόσμο παίρνει αυτό το γραφείο, την εξουσία, βλέπει τον κόσμο από τα μάτια του λαού – και όχι την ηχώ του θαλάμου της Ουάσινγκτον ελίτ. Είναι αυτή η διαφορετική οπτική που μισούν τόσο πολύ και δεν είναι ο ίδιος ο Trump, ως άνθρωπος. «Martin Armstrong».
Οι ενέργειες της Προεδρίας Trump αποκάλυψαν ανυπόστατα γεγονότα προδοσίας του όρκου που έδωσε καθώς και την προδοσία της εθνικής μας ασφάλειας και την προδοσία της ακεραιότητας των εκλογών μας. Ως εκ τούτου, σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωράει με μια επίσημη έρευνα αμφισβήτησης και απαγγελίας κατηγοριών και επιβολής κυρώσεων «Nancy Pelosi, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων»

*Πρώην Μηχανικός
της JPL – NASA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα