ΕρευνεςΌταν το ποτήρι κρασί γίνεται μόδα

Όταν το ποτήρι κρασί γίνεται μόδα

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

Είναι συνιδιοκτήτης σε ένα από τα πιο καλαίσθητα και συμπαθητικά μπαρ της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, καταρτισμένος σε βάθος ως κάτοχος εδώ και μερικούς μήνες του πτυχίου επιπέδου 3 της WSPC.
Tον διακατέχει ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο όλης της γκάμας των κρασιών και αποσταγμάτων της παγκόσμιας αγοράς. Δεν του αρέσει – για λόγους μετριοφροσύνης – να αποκαλείται sommelier αν και δικαίως φέρει τον τίτλο.

Ο ρόλος του Οινοχόου στην σύγχρονη εστίαση αναβαθμίζεται συνεχώς όπως μας είπε ο γευσιγνωστης κ. Γιώργος Νικολακόπουλος:
«Αν και το «Αλλοτινό» είναι καφέ – μπαρ και δεν διαθέτει μεγάλη γκάμα κρασιών, οι πελάτες μας διαρκώς ενημερώνονται γύρω από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, συνεπώς γίνονται και πιο απαιτητικοί. Μου αρέσει να τους καθοδηγώ, να επιλέγουν κρασιά που τους ταιριάζουν, ασφαλώς εκείνα που δύναται να συνοδευτούν κυρίως από ένα σνακ, διότι δεν είμαστε εστιατόριο.
Θα μπορούσα να σας πω, ότι το ποτήρι κρασί στο μπαρ, συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια στις πιο δημοφιλείς προτιμήσεις των θαμώνων αλλά και των επισκεπτών μας. Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως η ποιότητα του ελληνικού κρασιού τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, πολλές ετικέτες μας μπορούν να συναγωνιστούν επάξια αρκετά ηχηρά ξένα ονόματα…
Είναι δε αξιοσημείωτο πως διάφορες τάσεις στις προτιμήσεις διαμορφώνονται κατά καιρούς.
Το ροζέ έχει ανέβει πολύ στη ζήτηση – ξενόφερτο μεν, με ναυαρχίδα τα «Προβηγκίας», το χρώμα τους είναι πιο απαλό ροζ…»

Ερωτηθείς αν το ντόπιο κρασί ευφραίνει τις καρδιές των Ελλήνων καταναλωτών, ο κ. Νικολακόπουλος επισήμανε ότι «στη γειτονιά μας υπάρχουν δύο ποικιλίες το κόκκινο «Αγιοργίτικο» της Νεμέας που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις ενώ έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και το Μοσχοφίλερο της Μαντίνειας που και αυτό κυριαρχεί στην περιοχή, αποτελώντας μια από τις κορυφαίες επιλογές. Επίσης και η «Μαλαγουζιά» πάει καλά στην αγορά τα τελευταία χρόνια, τη μαθαίνει ο κόσμος και την πίνει… ο Γεροβασιλείου στη βόρειο Ελλάδα την ξεκίνησε πρώτος να την παράγει σωστά, πήραν και ορισμένα βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις και στη συνέχεια και άλλα Οινοποιεία αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να τραβήξει η συγκεκριμένη ποικιλία κι έτσι ουσιαστικά από στόμα σε στόμα, αυτή τη στιγμή κατέχει μια υψηλή θέση στις προτιμήσεις των φίλων του οίνου…»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα