ΑργολίδαΜετά τον Ψαρομαχαλά ένταξη και χρηματοδότηση και για την ανάπλαση της Αιγίου

Μετά τον Ψαρομαχαλά ένταξη και χρηματοδότηση και για την ανάπλαση της Αιγίου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ολοκλήρωσε τον έλεγχο της πράξης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ)» και με κωδικό ΟΠΣ 5044958. Ο έλεγχος ήταν επιτυχής και πραγματοποιήθηκε ένταξη του έργου στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 2.517.200,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το έργο αποτελεί τμήμα του γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον Δήμο Ναυπλιέων όπως έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών.

Συγκεκριμένα, το έργο της ανάπλασης της οδού Αιγίου συμβάλλει στη λειτουργική ενοποίηση της παλαιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου, έτσι ώστε να ομαλοποιηθούν οι δραστηριότητες που αυτή την στιγμή παρουσιάζουν μη ισόρροπη ανάπτυξη. Λαμβάνοντας χώρα σε μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης του Ναυπλίου, επιδιώκει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης δικτύου πεζοδρόμων, δικτύου ποδηλατοδρόμων και δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για όλη την πόλη, προκειμένου να συνδέονται οι περιοχές κατοικίας της νέας πόλης με σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ιστορικά σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην παλιά πόλη. Ο βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ήσυχης και φιλικής διαδρομής για τον πολίτη της πόλης, είτε ποδηλάτη είτε πεζό, που θα τον προκαλέσει να την χρησιμοποιεί όλες τις ώρες της ημέρας κινούμενος μέσα στον αστικό ιστό για να φτάσει στο κέντρο της πόλης.

Οι συστηματικές και μεθοδικές προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων υπό την καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, έφεραν αυτό το αναπτυξιακό έργο στην πόλη του Ναύπλιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα