ΑργολίδαΣτο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Ναυπλιέων

Στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Ναυπλιέων

O υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στο οποίο μετέχουν πέντε δήμοι της χώρας, ανάμεσα τους και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Στη παρουσίαση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης  «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:  «Η πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, οι Δήμοι, εμείς ο πρώτος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης, πιο κοντά στον πολίτη από όλους τους άλλους, αναλαμβάνουμε το βάρος της υλοποίησης, αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας. Όταν μιλάμε για ανακύκλωση και περιβάλλον, μιλάμε για το επίπεδο του πολιτισμού μας. Αυτό καλούμαστε και είναι μια μεγάλη πρόκληση την οποία αναλαμβάνουμε και πρέπει απέναντί της να σταθούμε αντάξιοι, να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά, να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να μπορέσουμε ξεκινώντας από τα παιδιά μας, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες να φτιάξουμε μια καινούργια ελληνική κοινωνία η οποία θα ανακυκλώνει, θα επαναχρησιμοποιεί και θα μπορεί να φέρεται έτσι όπως πρέπει στο περιβάλλον».

Το νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 5 μικρών «σπιτιών» στον Δήμο μας τα οποία και θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένους και προσβάσιμους χώρους για τους πολίτες έξω από τα σχολεία. Η επιλογή να τοποθετηθούν σε χώρους έξω από τα σχολεία μόνο τυχαία δεν είναι αφού από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, από τα παιδιά μας ώστε αυτά να μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλουμε και προσδοκούμε όλοι. Για κάθε συσκευασία που θα ρίχνει ο πολίτης στα σπιτάκια θα του επιστρέφονται 3 λεπτά, που σημαίνει ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες. Τα χρήματα θα επιστρέφονται με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ συνεργαζόμενα με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ.

Η αρχή γίνεται με την ελπίδα και την αισιοδοξία , η ανακύκλωση να λειτουργήσει στον δήμο μας προς όφελος του περιβάλλοντος μας και φυσικά της υγείας των δημοτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα