ΣυνεντεύξειςΧ. Καραϊσκος: «Επιστρέφω συνεχώς στην Ερμιονίδα...»

Χ. Καραϊσκος: «Επιστρέφω συνεχώς στην Ερμιονίδα…»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Ασκεί με ευπρέπεια το επάγγελμα της δικηγορίας, ενώ προέρχεται από παλιά Κρανιδιώτικη οικογένεια. Ο ίδιος κατά κοινή ομολογία έχει υπάρξει ευγενής στη δημόσια παρουσία του, ενώ αποδεικνύει εμπράκτως πως είναι ένας ενεργός και πολιτικά σκεπτόμενος ως άνθρωπος.

Ο Χρήστος Καραϊσκος γιατί περί του ιδίου ο λόγος, μίλησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί με την γενέτειρα του το Κρανίδι, για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της Ερμιονίδας με απλούς τρόπους και πρακτικές, καθώς και για την προοπτική της νέας Δημοτικής Αρχής με δήμαρχο τον Γιάννη Γεωργόπουλο.

Κώστας Πρώιμος: Αν και η βάση σας βρίσκεται στην Αθήνα, παραμένετε εμπράκτως λάτρης της Ερμιονίδας…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Κρανίδι, όλα τα μαθητικά μου χρόνια τα έζησα εκεί και παρόλο που, μετέπειτα λόγω σπουδών και εργασίας διαμένω στην Αθήνα, επιστρέφω όσο πιο συχνά μπορώ και για συναισθηματικούς και για επαγγελματικούς λόγους. Η Ερμιονίδα και το Κρανίδι μπορεί να καλύψει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και να σε ανταμείψει με μια βόλτα στις υπέροχες γωνιές της”.

Κώστας Πρώιμος: Σκέφτεστε στο μέλλον να αντιστρέψετε τα δεδομένα; να εγκατασταθείτε μόνιμα στο Κρανίδι και να πηγαινοέρχεστε στην πρωτεύουσα;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα εγκατάστασης ή μη. Πλέον με το άνοιγμα του θεωρούμενου ως κλειστού επαγγέλματος της δικηγορίας, το οποίο ασκώ, τρέχουμε κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, οπότε, ως δικηγόρος, ταξιδεύω συχνά σε διάφορες περιοχές για επαγγελματικού λόγους. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, μπορείς άνετα να εργαστείς από οπού και αν βρίσκεσαι με την χρήση της τεχνολογίας, η απόσταση από την Αθήνα είναι μικρή, οι μετακινήσεις από και προς την Ερμιονίδα, με μια γενναία αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου, μπορεί να γίνουν ακόμα ταχύτερες, οπότε με το να πηγαινοέρχομαι από Αθήνα δεν νοιώθω ότι είμαι εγκατεστημένος εκεί και όχι εδώ”.

Κώστας Πρώιμος: Τι είναι αυτό που σας ελκύει πρωτίστως στην ιδιαίτερη σας πατρίδα;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Η φύση σίγουρα, οι παιδικοί μου φίλοι, οι βόλτες στις παλιές γειτονιές του Κρανίδιου και στις άλλες περιοχές της Ερμιονίδας, με τα αρχοντικά που κάποια τα ανακατασκευάζουν σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, η θάλασσα, οι άνθρωποι της περιοχής, μπορεί κανείς να μιλήσει για πολλά πράγματα που σε κάνουν να επιστρέφεις συνέχεια”.

Κώστας Πρώιμος: Τι διαπιστώνετε τόσο ως τακτικός επισκέπτης αλλά και ως εν μέρει γηγενής, ότι λείπει σήμερα από την Ερμιονίδα;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Λόγω και της οικονομικής κρίσης γίναμε λίγο ηττοπαθείς ως πολίτες, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Επίσης πιστεύουμε ότι μόνο ένα μεγάλο έργο μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτό είναι λάθος. Μπορούν να γίνουν έργα που και θα αλλάξουν την καθημερινότητα και με μικρό ή καθόλου κόστος χαρακτηρισμός ως παραδοσιακού του οικισμού του «παλιού Κρανίδιου» με τα αρχοντικά σπίτια μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα την περιοχή χωρίς κόστος. Η αναζήτηση και ενημέρωση για Ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα στα οποία μπορεί να ενταχθεί ο Δήμος ή οι δημότες του και η υποβολή αιτημάτων για ένταξη τους, μπορεί επίσης να οδηγήσει χωρίς κόστος σε αναβάθμιση της περιοχής. Η διαρκής επαφή με τους κατοίκους και η επίλυση των καθημερινών του προβλημάτων όπως π.χ. η αλλαγή μιας λάμπας, η ενημέρωση για το πότε θα περάσει το όχημα για την αποκομιδή των σκουπιδιών, η ενημέρωση για την ορθή ανακύκλωση, όλα αυτά βελτιώνουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα χωρίς κόστος. Πρέπει απλά να υπάρχει η βούληση να αλλάξουμε την συνήθεια να τα περιμένουμε όλα έτοιμα και να προσπαθούμε διαρκώς να κερδίζουμε ότι μπορούμε για τον τόπο μας”.

Κώστας Πρώιμος: Εκτιμάτε πως η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, θα καταφέρει να πάει την Ερμιονίδα ένα «βήμα παραπέρα»;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Θέληση υπάρχει, νέοι άνθρωποι υπάρχουν, ευρεία κοινωνική αποδοχή αποδεδειγμένα υπάρχει, αν δει κανείς το ποσοστό των δημοτικών εκλογών, γιατί να μην καταφέρει η να δημοτική αρχή να πάει την Ερμιονίδα έστω και ένα μικρό βήμα παραπέρα; Βέβαια όλοι κρινόμαστε και ο αυτός που μας κρίνει πρώτα είναι ο χρόνος, όποτε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή να δούμε στα επόμενα χρόνια τα αποτελέσματα”.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα