ΑρκαδίαΑπολογισμός Τζιούμη των 100 ημερών θητείας στο Δημαρχείο Τρίπολης

Απολογισμός Τζιούμη των 100 ημερών θητείας στο Δημαρχείο Τρίπολης

Δεν υποσχεθήκαμε…

Δεν τάξαμε…

Δεν πλειοδοτήσαμε…

Συμφωνήσαμε με τους συνδημότες μας, συμφωνήσαμε με τους συμπολίτες μας του Δήμου Τρίπολης σε ένα πλάνο δουλειάς, σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπτυξης του τόπου μας, συνυπογράψαμε ένα πρόγραμμα δράσης και έργων, το οποίο υλοποιούμε βήμα-βήμα,το προχωρούμε ΜΑΖΙ, δημότες και Δημοτική Αρχή. Φυσικά το πρόγραμμα και τα έργα έχει σχεδιάσει και πραγματώνει μεθοδικά ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, όμως οι πολίτες παρακολουθούν, εγκρίνουν και συγκρίνουν, προτείνουν, συμπληρώνουν ή και απορρίπτουν.

Σε κάθε περίπτωση η γνώμη τους και η παρουσία τους είναι πολύτιμη,είναι σεβαστή. Σε κάθε περίπτωση εμείς ενημερώνουμε, πληροφορούμε άμεσα και λεπτομερώς-όπως είχαμε διακηρύξει, όπως ο Κώδικας λειτουργίας των Δήμων επιβάλλει. Θέλουμε τους πολίτες ενήμερους συνεργάτες-όχι παθητικούς θεατές,μέσα στην άγνοια ή στο περιθώριο. Έτσι,λοιπόν,με την συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της θητεία μας-εντάξει…, για τους σχολαστικούς με τους αριθμούς!, χθες συμπληρώθηκαν 110!- νιώθω υποχρεωμένος αλλά και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το τι μέχρι τώρα κάναμε,ποια έργα ξεκινήσαμε ή προχωρήσαμε,σε ποια σημεία είμαστε ευχαριστημένοι και πού νιώθουμε ότι καθυστερούμε ή υστερούμε.

Σας παραθέτω αναλυτικά τις παρεμβάσεις των 100 ημερών

Για την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία των σχολείων έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις
Σεπτέμβριος 2019
➢ Αποκατάσταση όλων των υδραυλικών βλαβών. ➢ Υλοποίηση σιδηρουργικών και ξυλουργικών εργασιών.  ➢ Πραγματοποίηση δομικών επισκευών (σκυροδέματος, σοβάδων, αποκατάσταση πλακών). ➢ Ολοκλήρωση των αναγκαίων ηλεκτρολογικών εργασιών. ➢ Πραγματοποίηση εργασιών ελαιοχρωματισμού ➢ Καταγραφή κτιριακών προβλημάτων με βάση τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από τις σχολικές επιτροπές.                      

Πρώτη Προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών – Ορίστηκε Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

Σεπτέμβριος 2019
➢ Αποκατάσταση πλακών και κρασπέδων στο ιστορικό κέντρο της πόλης (πλατεία Άρεως, πλατεία Πετρινού, πεζόδρομοι Εθν. Αντιστάσεως και Τάσου Σεχιώτη). ➢ Ανάπλαση των πλατειών και των περιβαλλόντων χώρων στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας (Σέχι).

Οκτώβριος 2019
➢ Διαγραμμίσεις απαγορευτικής στάθμευσης , διαγραμμίσεις για διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη καθώς και διέλευσης μαθητών σε όλα τα σχολεία. ➢ Τοποθέτηση καθρεφτών, πινακίδων ΚΟΚ και πλαστικών στυλίσκων στην πόλη και στις Δημοτικές Ενότητες.

Νοέμβριος 2019
➢ Επιδιόρθωση φρεατίων, κιγκλιδωμάτων και πεζοδρομίων εντός πόλεως.

Δεκέμβριος 2019
➢ Επούλωση λακκουβών με ψυχρή πίσσα. ➢ Πραγματοποίηση υδραυλικών και σιδηρουργικών εργασιών στο γήπεδο Φιλικών.                  

Τρίπολη και χωριά: Ισότιμη Αντιμετώπιση
ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΑ : Έμφαση στη μέγιστη καθαριότητα σε όλη την έκταση του Δήμου με αξιοποίηση των υπηρεσιών και των τεχνικών υποδομών του Δήμου. ✓

Σεπτέμβρης 2019
Δ.Ε. Τεγέας (Επισκοπή, Αλέα) Δ.Ε. Λεβιδίου  Δ.Ε.Φαλάνθου(Λιμποβίσι)  ✓

Οκτώβριος 2019
Δ.Ε. Λεβιδίου (Δάρα) Δ.Ε. Σκυρίτιδας (Αλεποχώρι, Κερασιά) ✓

Νοέμβριος 2019
Δ.Ε. Κορυθίου (Ζευγολατιό) Δ.Ε. Μαντινείας, Νεστάνη (Ενδιαίτημα) ✓

Δεκέμβριος 2019
Δ.Ε. Λεβιδίου(Λεβίδι, Λίμνη) Δ.Ε. Βαλτετσίου (Βαλτέτσι) Δ.Ε. Κορυθίου (Ελαιοχώρι)  

Αναβάθμιση αστικού πρασίνου και βελτίωση περιβαλλοντικών χώρων Δημοτικών Ενοτήτων

Σεπτέμβριος 2019
Συνοικισμός Κολοκοτρώνη Πλατεία Πέτρινου Πάρκο Δικαστηρίου Καλαβρύτων Πλατεία Φιλικών Νησίδες (Μουτζουροπούλου, Ναυπλίου, ΟΗΕ) Πλατεία Κολοκοτρώνη Πλατεία Ανεξαρτησίας Περιοχή Αγίας Αικατερίνης Σχολικές Μονάδες Πεζόδρομοι  

Οκτώβριος 2019
Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Παιδικές Χαρές (Θεοκρίτου) Πλατεία Αγία Δημητρίου Πάρκο Πλατείας Άρεως Άγιος Δημητράκος  

Νοέμβριος 2019
Πλατεία Μεταμορφώσεως Πλατεία Κολοκοτρώνη Πάρκο Αστυνομίας Πλατεία Αγίου Βασιλείου Πάρκο Περιοχής Τρένου    

Δεκέμβριος 2019
Συνοικισμός Κολοκοτρώνη 28ης Οκτωβρίου Καλαμών Στοά Αθανασιάδη Δούνια

Καθαρισμός 12 Δημοτικών Οικοπέδων στην ΔΕ Τρίπολης.
Δημοτικές Ενότητες

Σεπτέμβριος 2019
Λεβιδίου (Κανδύλα) Μαντινείας (Πικέρνι)  

Οκτώβριος 2019
Λεβιδίου (Δάρα, Κανδύλα) Μαντινείας (Κάψια)  

Νοέμβριος 2019
Λεβιδίου (Δάρα, Κανδύλα) Κορυθίου (Ζευγολατιό) Μαντινείας (Σιμιάδες, Νεστάνη – ενδιαίτημα) Τρίπολης (Παλλάντιο) Τεγέας (Στάδιο)  

Δεκέμβριος 2019
Λεβιδίου (Λεβίδι) Τεγέας (Μαγούλα)

Τα μηχανήματα του Δήμου στη διάθεση των Δημοτικών Ενοτήτων
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος – 2019

Δ.Ε. Βαλτετσίου 13 Μέρες
(Αμπελάκι, Βαλτέτσι, Καλτεζές, Κουβέλια, Πάπαρι)   Δ.Ε. Κορυθίου 9 Μέρες
(Ελαιοχώρι,Ζευγολατιό,Νεοχώρι,Στενό) Δ.Ε. Λεβιδίου 2 Μέρες
(Κανδήλα) Δ.Ε.Μαντινείας 3 Μέρες
(Αρτεμίσιο) Δ.Ε. Σκυρίτιδας 8 Μέρες
(Βλαχοκερασιά,Βούρβουρα,Κέρασια,Πηγαδάκια) Δ.Ε. Τεγέας 41 Μέρες (Βουνό,Γαρέα,Επισκοπή,Καμάρι,Κερασίτσα,Μαγούλα,Μανθυρέα,Ρίζες,Στάδιο,Μαυρίκι,Τζίβα) Δ.Ε.Τρίπολης 22 Μέρες
(Άγιος Βασίλης,Εύανδρος,Παλλάντιο,Τρίπολη) Δ.Ε.Βαλτετσίου 16 Μέρες
(Αγριακόνα,Αμπελάκι,Καλτεζές,Μαυρογιάννη,Πάπαρη)  

ΕΡΓΑ

Τρείς μήνες 7 +1 δημοπρασίες έργων
Προϋπολογισμός 1.637.767 ευρώ

1. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σπηλαίων Κάψια.

2. Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο με τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου.

3. Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Τρίπολης (χωριά).

4. Έργα αποκατάστασης οδοστρώματος Δήμου Τρίπολης.

5. Επισκευή οδών Δήμου Τρίπολης.

6. Διαμόρφωση και επέκταση πεζοδρομίων προς το Νοσοκομείο Δ.Κ. Τρίπολης.

7. Συντήρηση υπάρχουσας στέγης, επιχρισμάτων και αντικατάσταση φωτιστικών 1ου Δημοτικού Σχολείου.

 +1. Προμήθεια 500 τόνων ασφάλτου                      

Πολιτισμός – Τουρισμός: Πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής σύνθεσης
Έχουμε ριχτεί με πάθος στον αγώνα της προβολής της Τρίπολης και των χωριών.

Η Τρίπολη είναι η καρδιά του Αρκαδικού Ιδεώδους.


Σεπτέμβριος 2019
➢ Πραγματοποίηση Λευκής Νύχτας ➢ Εορτασμός Άλωσης    

Νοέμβριος 2019
➢ Συμμετοχή Δήμου Τρίπολης στην 35η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΈΝΙΑ ’19» – Ο Δήμος Τρίπολης ήταν ο τιμώμενος και συνεπώς, εξαιρετικά προβαλλόμενος Δήμος. ➢ Συμμετοχή Δήμου Τρίπολης στην Έκθεση Επιχειρήσεων που συνδιοργανώνουν τα επιμελητήρια και των 7 νομών της Πελοποννήσου – «Πελοπόννησος EXPO 2019».               Δεκέμβριος 2019
➢ Χριστούγεννα στην Treeπολη με ξεχωριστή θέση!
Τρίπολη 2021
Ταυτόχρονα και συνεχώς η ΤΡΙΠΟΛΗ 2021… στις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας η Τρίπολη δικαιούται και θα έχει ξεχωριστή θέση, πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο. Έχουμε ξεκινήσει ήδη, από την πρώτη μέρα της θητείας μας, την προετοιμασία και τον σχεδιασμό, συνεργαζόμαστε με τους σημαντικότερους φορείς της πόλης και του νομού, με έγκριτους πολίτες, με όλους όσους μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν – σε ιδέες, σε προτάσεις, με έργα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Έχουμε, ήδη ,έρθει σε επαφή και ελπίζουμε σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή του Εορτασμού, με την Ελλάδα 2021, η οποία δεν μπορεί να αγνοήσει ή να υποτιμήσει την προσφορά της Τριπολιτσάς στην Επανάσταση του 1821, στην εθνική αποκατάσταση…          

ΔΕΥΑΤ
Υπηρετούμε την καθημερινότητά σας!

Διευκολύνουμε με 100 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.12.2019. Αναπτύσσουμε το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης- διαχείρισης εγγράφων καθώς και ψηφιοποίησης αρχείου της ΔΕΥΑΤ. Προσαρμοζόμαστε μέσω διαδικασιών για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR). Καθαρισμός ρέματος Αγίου Νικολάου Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την Βόρειο-ανατολική πλευρά της πόλης ( Περιοχή γηπέδου Παναρκαδικού ). Ένταξη στο Φιλόδημο 2.500.000 ευρώ για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Φιλικών και ΟΗΕ. Δημοπραττούμε την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης( αμιαντοσωλήνες του οικισμού Αγίου Σωστή. Συμβασιοποιούμε το έργο τηλεδιαχείρισης για τον έλεγχο των διαρροών.
Νομικό πρόσωπο ΔΔ του Δήμου. Έργα βελτίωσης γηπέδου ποδοσφαίρου ΔΑΚ. Δράσεις στο ΚΑΠΗ (εορτή μήλου στην Τεγέα). Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον Παιδικό σταθμό Αλέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα