Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΚορινθίαΗ κοπή πίτας της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου

Η κοπή πίτας της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στην αίθουσα “Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης” του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Συνοικισμό, η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου πραγματοποίησε την κοπή της πίτας για το 2020.

 Η κ.Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους βουλευτές, τους τοπικούς παράγοντες και τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα, έθιξε ένα φλέγον θέμα, την καταστροφή του περιβάλλοντος, οι συνέπειες του οποίου είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατές και μας αφορούν όλους.

Στην συνέχεια, ακούστηκαν τραγούδια από την χορωδία της Στέγης υπό την διεύθυνση της κ.Αναστασίας Γοραντωνάκη – Αγγιστριώτη, μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν για τον Πόντο, ο κ.Δημήτριος Κάτσουρας, θεολόγος, μίλησε για τους Νεομάρτυρες, η κ.Βασιλική Ευστρατιάδου αναφέρθηκε στα εναπομείναντα οικογενειακά κειμήλια και αντικείμενα και την τύχη τους, παρουσίασε το ημερολόγιο του 2020, που είναι αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό, ευχαριστώντας θερμά όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του και η κ.Μέλπω Παπαδοπούλου, φιλόλογος, μίλησε για το πέρασμα “από το παραμύθι στην παραμυθία”, με γνώμονα τον Άξενο – κατ’ ευφημισμό – Εύξεινο Πόντο.

Η εκδήλωση έληξε με την επίδοση τιμητικών διπλωμάτων στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές, απογόνους Μικρασιατών της Κορίνθου. Συγχαρητήρια, ευχές και κεράσματα ολοκλήρωσαν μια ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου! 

Τσέτσι ΤσάνκοβΦωτογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα