Home Άρθρα Οι Βιομήχανοι είναι «φίλοι» μας…

Οι Βιομήχανοι είναι «φίλοι» μας…

0
Γράφει ο Μηνάς Π.

«Στις 3 Φεβρουαρίου, ο ΣΕΒ οργάνωσε εκδήλωση για το brain drain όπου παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία και τα συμπεράσματα της σχετικής μελέτης του και η στοχευμένη δράση του Υπουργείου Εργασίας «ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ» παράλληλα με την παρουσίαση ενδεικτικών ιδιωτικών και δημόσιων πρωτοβουλιών για το brain drain. Αναδείχθηκε η ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών και συνεργειών μεταξύ φορέων και πρωτοβουλιών τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχουν ούτε μαγικές, ούτε εύκολες λύσεις και πως μόνο μέσα από ανάλογο πνεύμα και ισχυρή διάθεση συνεργασίας θα επαναφέρουμε στη χώρα το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο που μετανάστευσε τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΣΕΒ θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, που έχει τον ίδιο στόχο.»

Η παραπάνω ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΕΒ σε συνδυασμό με ένα γράφημα που σας παρουσιάζω σχετικά με την «μαζική φυγή συμπολιτών μας με υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες στο εξωτερικό», όπως αναφέρουν .
Ο ΣΕΒ είναι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους τραγικούς μισθούς που κυκλοφοράνε στην πιάτσα ούτε γνωρίζουν για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε με μαύρες υπερωρίες, ανασφάλιστοι κτλ κτλ…
Έχει όμως λύσεις. Τις αναφέρει στο γράφημα μία προς μία.
Μην ξεχνάτε αυτοί ξέρουν το καλύτερο. Για εμάς.

Αν «καταφέρουμε» και πραγματοποιήσουμε τους «Δύο άξονες πολιτικής», οι νέοι μας θα επιστρέψουν με το χαμόγελο στα χείλη πίσω στην πατρίδα μας να εργαστούν.

Ας κάτσουμε να δούμε δυο μοναχά σημεία αλλά σημαντικά κατά την γνώμη μου από τις λύσεις που προτείνει ο ΣΕΒ:

Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης εργασίας:

Να πιστέψω ότι έτσι θα έχουμε αύξηση μισθών και δεν θα αναγκαστούμε να επιβιώνουμε με 200 ευρώ τον μήνα όπως δήλωσε αυτάρεσκα ο υπουργός Ανάπτυξης ότι μπορούμε να το κάνουμε γιατί υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον, την διαφορά από τη μείωση της φορολογίας πως θα την καλύψει το κράτος και ποιος θα την πληρώσει; Εγώ που το γράφω και εσύ που με διαβάζεις αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.

Επανακατάρτιση ανέργων & ετεροαπασχολούμενων:

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τους πτυχιούχους θες να φέρεις πρωτίστως πίσω. Θα τους βάλουν σε κανένα πρόγραμμα να μάθουν πλέξιμο ή για να αποκτήσουν πτυχίο σερβιρίσματος ροφήματος από την Βραζιλία;

Κύριοι του ΣΕΒ, ζείτε σε μια φούσκα, σε μια δυστοπία οργουελικής εμπνέυσεως για εμάς και δεν έχετε καμιά δικαιολογία. Δεν θέλετε πραγματικά πιστεύω, να αλλάξετε τίποτα προς το καλύτερο αν είναι να βγει από την τσέπη σας έστω και ένα ευρώ.
Χωρίς αύξηση μισθών, δίχως μείωση ωρών εργασίας, με τα ασφαλιστικά ταμεία στο μαύρο τους χάλι ο μόνος επαναπατρισμός που θα πρέπει να περιμένετε από τους νέους μας είναι το καλοκαίρι στα νησιά μας για διακοπές.

«Το 35.6 των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να καλύψει θέσεις εργασίας» αναφέρει το γράφημα.

Να προσθέσω ότι ο μισθός πτυχιούχου είναι στα 500 ευρώ και 12ωρο. Όντως δεν υπάρχουν τόσα πολλά κορόιδα ή σε μεγάλη ανάγκη να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις….

Δεν χρειάζεται να αναφέρω καν τα υπόλοιπα προβλήματα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους που ήταν ένας μεγάλος λόγος του Brain drain και πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν άμεσα.

Φυσικά υπάρχει και η «πίσω πόρτα».
Να χρηματοδοτηθεί ο ΣΕΒ από το Ελληνικό κράτος για περαιτέρω έρευνες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μετανάστευσης.
Γιατί όχι;
Τόσα παιδιά, εγγόνια έχουν. Άνεργα να μείνουν; Να μην προσφέρουν και αυτά τα καημένα στην πατρίδα μας ροκανίζοντας το δημόσιο χρήμα σε έρευνες για το τις πταίει;

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version