ΆρθραΠαγκόσμια διάκριση για τον Έλληνα Ηλιοφυσικό Δρ. Μανώλη Γεωργούλη

Παγκόσμια διάκριση για τον Έλληνα Ηλιοφυσικό Δρ. Μανώλη Γεωργούλη

 Του Κώστα Πρώιμου

Ως ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους επιμελητές των επιστημονικών περιοδικών της Αμερικάνικης Αστρονομικής Εταιρείας, επιλέχθηκε χθες, ο διάσημος Έλληνας Ηλιοφυσικός Δρ. Μανώλης Γεωργούλης, που αυτή την περίοδο διαμένει στις ΗΠΑ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διεθνώς καταξιωμένο ερευνητή του διαστημικού καιρού ο οποίος ανήκει στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, μας είπε τα εξής: “Έμαθα χθες, ότι η αρχική διερευνητική πρόταση από μέρους της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας να υπηρετήσω ως ένας από τους επιμελητές στα επιστημονικά περιοδικά της, η οποία μου έγινε πριν μερικές εβδομάδες, εγκρίθηκε από το ΔΣ της κατόπιν της δικής μου θετικής απόκρισης. Οι επιστημονικοί επιμελητές της AAS είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τη μεγάλη πλειοψηφία εντός Αμερικής και ελάχιστους σε Ευρώπη και Ασία.”

Η ανωτέρω ευχάριστη είδηση εν μέσω των πρωτοφανών δυστοπικών συνθηκών, αποτελεί μια διάκριση αλλά και σηματοδοτεί την αποδοχή μιας μεγάλης ευθύνης για τον  Δρ. Μανώλη Γεωργούλη, δεδομένου ότι τα περιοδικά που επιμελείται και εκδίδει η Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, έχουν την μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιστημονική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα