Η καραντίνα και τα ευτράπελα της

0
Έρευνα του Μηνά Π.

Τα καταστήματα έχουν περάσει μια δεκαετία μνημονίων, που ως επί το πλείστον είδαν τους τζίρους τους να συρρικνώνονται. Με την αύξηση του Τουρισμού στη χώρας μας τα δυο τελευταία χρόνια πολλές επιχειρήσεις πίστεψαν ότι «έβγαλαν το κεφάλι έξω από το νερό» για να δούνε προς τα πού πέφτει η ακτή της Επαγγελίας….

Δεν ήταν κάτι που έμελλε να κρατήσει για πολύ, για ορισμένες από αυτές, αφού τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας όπως ανακοινώθηκαν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία σε καταστηματάρχες αλλά και μισθωτούς. Σήμερα συνομιλήσαμε με τέσσερις επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Ναυπλίου. Περιγράφουν στην Ενημέρωση της Περιφ. Πελοποννήσου μέσα από την δική τους οπτική το πως βιώνουν την καραντίνα.

Κωστόπουλος – Φούρνος

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου: “Η κίνηση στο φούρνο ήταν αρκετά πεσμένη ενώ ο καφές παρουσίασε αυξημένη ζήτηση αφού οι περισσότερες καφετέριες ήταν κλειστές. Ψωμί και παξιμάδια ήταν τα κύρια προϊόντα στις προτιμήσεις του κόσμου. Η ζαχαροπλαστική κινήθηκε κάπως την Μ. Εβδομάδα τις ημέρες του Πάσχα. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι πωλήσεις σε τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια ήταν μειωμένες. Αξιοσημείωτο δε, ότι οι πελάτες μας ζητούσαν αλεύρι και μαγιά για να τα φτιάξουν στο σπίτι μόνοι τους… Ο κόσμος είναι φανερά αγανακτισμένος, έχει απηυδήσει με τα περιοριστικά μέτρα, αλλάζει και ο καιρός… Το σύστημα «παραγγελία από το παράθυρο»  που εφαρμόσαμε, ίσως ξένισε στην αρχή τους σταθερούς πελάτες μας, αλλά στο τέλος προσαρμόστηκαν και αυτοί, όπως όλοι μας…”

Λαχαναγορά Οπωροπωλείο

Ευαγγελία Νότη : Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να γεμίσει τα ντουλάπια του, ειδικά στην αρχή μέχρι το Πάσχα η λιανική γνώρισε δόξες. Αυξήθηκαν τα «βερεσέδια» όπως και σε άλλους αντίστοιχους επαγγελματίες με τους οποίους έχω μιλήσει. Οι άνθρωποι έχουν γίνει κορονοφοβικοί. Μου έτυχε πελάτης να πετάει τα χαρτονομίσματα από μακριά για να πληρώσει, ενώ μια κυρία απαιτούσε να βγούμε όλοι έξω για να ψωνίσει….

Την χονδρική προλάβαμε να την δουλέψουμε μόνο μια εβδομάδα. Στο Ναύπλιο το οποίο είναι κατεξοχήν τουριστική περιοχή, πιστεύω πως δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος… Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης τουριστικής περιόδου.

Ορεινή Αργολίδα

Παναγιώτης Μπουγιατάκης: Τις πρώτες ημέρες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τροφίμων. Ειδικά με τα όσπρια είχαμε «κατοχικά επεισόδια». Σιγά σιγά ο κόσμος όμως εγκλιματίστηκε στη νέα παράδοξη κατάσταση και οι ρυθμοί του καταστήματος είναι πλέον φυσιολογικοί. Το πιο περίεργο που συνέβη όταν ξεκίνησε η καραντίνα ήταν μια παραγγελία 420 ευρώ σε φακές και φασόλια από έναν πελάτη που ήρθε και φόρτωσε σε τρεις κλούβες…

Εμπόριο Ποτών

Δημήτρης Μπρέγιανος: Αρκετά πεσμένη η κίνηση στη λιανική ιδίως για τις κάβες, όσο για την χονδρική μας θα την χαρακτήριζα «νεκρή» με τα μαγαζιά κλειστά και χωρίς τουρισμό. Ευελπιστώ να «πάρουμε μπρος» το καλοκαίρι. Ο κόσμος προτίμησε να ψωνίσει τα είδη πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ. Στην κάβα για κάνα κρασάκι ερχόντουσαν και σπάνια κάποιο μπουκάλι «σκληρό ποτό». Φυσικά δεν λείψανε και τα… περίεργα, να φοβούνται να μπουν στο μαγαζί μέσα και να παραγγέλνουν από έξω ή να μου ανοίγουν το πορτοφόλι τους για να πάρω μόνος μου τα χρήματα… Πιο πολύ άνοιγα το μαγαζί για να μην κάθομαι σπίτι όλη ημέρα.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Google News
Στη σελίδα και την ομάδα στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here