Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΗ Χαμένη ευκαιρία του ΕΣΥ

Η Χαμένη ευκαιρία του ΕΣΥ

Του Μηνά Π.

Την υγεία μας ή τον Καπιταλισμό προστάτεψε η καραντίνα;

Όχι δεν πρόκειται για μανιφέστο κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ας βάλουμε τα στοιχεία κάτω ένα προς ένα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Υπήρχαν χώρες, που δεν πήραν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και επιβαρύνθηκαν με λίγο περισσότερους θανάτους στατιστικά από ότι οι χώρες που έλαβαν σκληρά μέτρα διαθέτοντας το ίδιο σύστημα υγείας.

Οι ιατρικές αναφορές δίνουν υψηλή μετάδοση του κορονοϊού ή και όχι. Την μια μέρα οι ασυμπτωματικοί φταίνε για το 50% της μετάδοσης του ιού και μετά από μέρες ο κ. Τσιόδρας δήλωσε στο Κρανίδι ότι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό εύκολα. Τι συνέβη στην προκειμένη περίπτωση;. Ακούμε και διαβάζουμε ότι ο ιός εξαπλώνεται μέχρι και στα 3 μέτρα, ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο ακόμη και για 8 μέτρα απόσταση την οποία μπορεί να διανύσει ο ιός. Δεν λειτουργούν τα τεστ σωστά ή δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στα αλήθεια; Το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι μας δείχνει τον δρόμο. Εκτός αν γνωρίζουν κάτι και απλά δεν συμφέρει να το αποκαλύψουν. Όχι Πανικό αλλά… πανικοβληθείτε κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων και σε ιστοσελίδες με σήμα το “Μένουμε Σπίτι”.

26 Φεβρουαρίου 2020

27 Απριλίου: Η ινδική ομοσπονδιακή υπηρεσία ιατρικής έρευνας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί διαγνωστικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού που προέρχεται από την Κίνα λόγω αντικρουόμενων αποτελεσμάτων.

12 Μαρτίου: Τσιόδρας: Η γρίπη είναι ένας παγκόσμιος «φονιάς». Υπολογίζεται ότι από 400.000 έως 650.000 άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν από γρίπη σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα 90 κρούσματα στην Ελλάδα όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο» είπε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος.

Οπότε, τα ποσοστά θνησιμότητας της εποχιακής Γρίπης στην χώρα μας εν συγκρίσει με το εξωτερικό είναι χαμηλά. Αλλά εξωφρενικά υψηλά σε σχέση με τον κορονοϊό. Καμία καραντίνα και κανένα περιοριστικό μέτρο δεν πάρθηκε για την επέλαση της Εποχιακής Γρίπης. Μέρες τώρα πληθαίνουν οι φωνές για την ανοσία της αγέλης… που δεν έχουμε αποκτήσει ως «φυλακισμένοι» στα σπίτια μας, αλλά θα πρέπει να αποκτήσουμε όσοι το καταφέρουμε για να ξεπεράσουμε, αυτήν την «κατάρα», ωσότου το εμβόλιο να κάνει την εμφάνιση του.

Τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με το πρόσχημα ότι το ΕΣΥ, δεν θα άντεχε το «κύμα θανάτων» που θα ακολουθούσε. Το οποίο δεν το γλιτώνουμε στο μέλλον, αν όχι σαν κύμα αλλά ένας – ένας, αφού όλοι θα κολλήσουμε.

Στην Ελλάδα κλειδαμπαρώσαμε ένα έθνος στα σπίτια του, καταστρέψαμε την οικονομία μας, και Θεοποιήσαμε πολιτικούς, αντί να πληρώσουμε και να προσλάβουμε ιατρούς τουναντίον τους διαθέσαμε “ένα χειροκρότημα μπαλκονάτο” και πολύ τους ήταν. Ούτε προσλήψεις, ούτε χρήματα στα νοσοκομεία μας. Στο Κρανίδι ακόμα περιμένουν το έκτακτο προσωπικό που από χρόνια έπρεπε να ήταν μόνιμο. Λεφτά και μάλιστα πολλά για να πανικοβαλλόμαστε σπίτια μας υπήρχαν και θα υπάρχουν.

20 εκατομμύρια ευρώ στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Μια κοινή γνώμη που τους χάρισε τηλεθέαση στην τηλεόραση και άπειρες κοινοποιήσεις στις ιστοσελίδες τους που πλαγίως και αμέσως μας έλεγαν πόσο… αφελής είμαστε. Εκατομμύρια ευρώ σαν βοήθημα σε όσους επλήγησαν από την καραντίνα, χωρίς την ανάπτυξη που θα είχαν, όσες είχαν, αν ήταν σε λειτουργία.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν, αντί να προστατεύσουμε τις ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία από την επίταξη για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, να δίναμε «όπλα» στο ιατρικό προσωπικό να πολεμήσει σαν ίσος με ίσο με τον ιό, να χρηματοδοτούσαμε και να δημιουργούσαμε ένα ΕΣΥ δυνατό για το μέλλον των παιδιών μας. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία για ένα στεφάνι από φύλλα που απαιτούν οι…. σωτήρες μας προσεχώς εκλογικά.

Ο καρκίνος, το κάπνισμα, η μόλυνση του Περιβάλλοντος, η ασιτία και τα τροχαία μας σκοτώνουν ετησίως με ρυθμούς αναπτυσσόμενους. Κανένα κράτος δεν έκανε ουδεμία κίνηση να μειώσει τους παραπάνω δείκτες θνησιμότητας. Γιατί κακά τα ψέματα, όλοι σαν δείκτες μας βλέπουν. Όσοι μας κυβερνάνε, δεν βλέπουν τον Γιώργο, τον Τάκη, τη Μαρία, την Ειρήνη ή ακόμα και τον Χασσάν, τον Αμπντούλ και πάει λέγοντας….

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα