Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Άρθρα…και αφήστε τους γέρους να πεθαίνουν

…και αφήστε τους γέρους να πεθαίνουν

Γράφει ο Μηνάς Π.

Από τις 24 Μαρτίου τα ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στην Ισπανία, ανακάλυπταν νεκρούς ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας από τον κορονοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε σχετική έκθεση που δημοσίευσε, ανέφερε βάσει προκαταρκτικών υπολογισμών του ότι: «έως και το 50% των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ήταν ένοικοι σε ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας».

Τη 13η Απριλίου, μεταξύ των 444 θανάτων που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία, το 55,2% ήταν σε αυτού του είδους τα ιδρύματα.

Τη 15η Απριλίου, η Γαλλία έκανε γνωστό ότι το 49,4% των νεκρών της ήταν ένοικοι οίκων ευγηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικοινώνησε ο ΠΟΥ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον ΕΟΔΥ, είχαν πληροφορηθεί για την ανωτέρα αποτρόπαια κατάσταση, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τους οίκους ευγηρίας στην Ελλάδα;

Μήπως είχαν αφήσει τις ιδιωτικές πανάκριβες κλινικές χωρίς έστω τους υποτυπώδεις ελέγχους; Σήμερα προέβει σε καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι καθ ύλην αρμόδιοι γνώριζαν από την προηγούμενη Τετάρτη ότι η κλινική στο Περιστέρι είχε επιβεβαιωμένα κρούσματα και λειτουργούσε κανονικά….

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΟΔΥ και Υπουργείο Υγείας γνώριζαν ήδη από την Τετάρτη για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές αλλά δεν έκαναν τίποτα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία. Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά!

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα