Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΚοροϊδεύουν τον κόσμο με τους γιατρούς στην Αργολίδα...

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με τους γιατρούς στην Αργολίδα…

Του Μηνά Π.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας που αναφέρει ότι η στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί με την… μετακίνηση των υπαρχόντων ιατρών από το Λυγουριό, δημιουργώντας άλλη μια τρύπα στην υγειονομική δομή της Αργολίδας. Οι γιατροί δεν είναι “τάπες” για να καλύπτονται οι “τρύπες” του ΕΣΥ. Θυμηδία και γέλωτα μου προκαλεί η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που με περηφάνια έλεγε στον Ελληνικό λαό σχετικά με το ΕΣΥ ότι: «Σε πέντε εβδομάδες έγιναν όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες». Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε μέσα στα μούτρα μας. Έλεος. Ο Υπουργός Υγείας υπάρχει σε αυτή την χώρα; Που είναι εξαφανισμένος;

Υ.Γ: Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις που ποτέ δεν θα γίνουν με τοπικά δείγματα στην Ερμιονίδα οι οποίες θα αναδεικνύουν την υψηλή δημοτικότητα του Υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου στο Κρανίδι και στην αίθουσα του Δημαρχείου, μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για 150 θετικά κρούσματα στον κορωνοιό, σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στην σύσκεψη που συντόνιζε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε και ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κων/νος Κατσαρός. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και σύμβουλος της πολιτείας πρότεινε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας με προσωπικό και να μετακινηθούν οι θετικοί ωφελούμενοι της δομής για την αποφυγή κινδύνου διασποράς .Επιπρόσθετα Πρότεινε την μετακίνηση των ευπαθών ομάδων και των 12 εγκύων που διαμένουν στη δομή.

Την επόμενη μέρα πληροφορηθήκαμε την εντολή μετακίνησης από την ΥΠΕ 2 ιατρών του Κ.Υ. Λυγουριού στο Κ.Υ. Κρανιδίου. Ο ΙΣΑ δηλώνει την αντίθεσή του στην απόφαση αυτή. Ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να καταγγείλει και να σταθεί απέναντι σε μια πρακτική που επιδιώκει να καλύψει ένα υγειονομικό κενό με τη δημιουργία πολλαπλών και πολλαπλάσιων κενών στις όμορες υγειονομικές δομές.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σαν ΙΣΑ λύσεις που στρέφονται σε βάρος της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της Αργολίδας συνολικά και δεν εξυπηρετούν παρά μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς.

Απαιτούμε : 1. Την απόσυρση της εντολής μετακίνησης των ιατρών.

2. Την άμεση τοποθέτηση των ιατρών και νοσηλευτών όπως ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό.

Ο ΙΣΑ με υπευθυνότητα και ανθρωπιά θα παρακολουθεί στενά τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε στο νομό μας, την οποία συντονίζουν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα