Home Ερευνες «Περιμένοντας τους Τουρίστες»

«Περιμένοντας τους Τουρίστες»

Έρευνα του Μηνά Π.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς τουρίστες. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις“. Παραφράζοντας ελαφρά τον Κωνσταντίνο Καβάφη, να προσθέσω ότι οι τουρίστες είναι και η μόνη λύση για την ανάκαμψη της αγοράς. Διαβάστε τι μας είπανε τρεις καταστηματάρχες του Ναυπλίου για το παρόν και το μέλλον των επαγγελμάτων τους.

Αγγελικη Καλκούνου:

Η πρώτη ημέρα είχε θετικό πρόσημο, φυσικά θα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσουν και οι επόμενες. Ευτυχώς που «δουλεύουμε και με ντόπιους και όχι μόνο με τουρίστες. Όσο ήμασταν κλειστά ήταν δύσκολα, ειδικά όταν έχεις ένα μαγαζί γεμάτο εμπόρευμα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Για την συνέχεια, δεν γνωρίζω. Θα έρθει κόσμος; Εύχομαι να είναι να είναι καλά και να έρθουν…

Πέτρος Μανιάτης:

Το μαγαζί είναι τουριστικό και λόγω της μη μετακίνησης εκτός νομού και τουριστών η κίνηση μας είναι μηδενική. Έχουμε κρατήσει τις προδιαγραφές για την υγιεινή, γάντια, μάσκες αντισηπτικά και ειδική συσκευή που ψεκάζει τα ρούχα, ώστε να απολυμαίνονται. Ελπίζω μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων να έχουμε λίγη δουλειά με Έλληνες και μετά το τέλος Ιουλίου ευελπιστώ και με ξένους τουρίστες. Πάντως, η χρονιά είναι χαμένη. Μακάρι να μπορέσουμε να κρατηθούμε σε λειτουργία με το προσωπικό που διαθέτουμε και να οδεύσουμε για την επόμενη χρονιά.

Γιάννης Τσιρτσίκος:

Εμείς προλάβαμε να δουλέψουμε δέκα μέρες μονάχα ως καινούριο μαγαζί στο Ναύπλιο πριν την καραντίνα. Εδώ και μια βδομάδα περίπου έχει ξεκινήσει ανέλπιστα καλά, να δούμε και την συνέχεια. Απευθυνόμαστε και στους ντόπιους που προτιμάνε τα φαρμακευτικά και στον τουρίστα στα καπνικά μας είδη. Ο κόσμος είναι πιο ανοιχτόμυαλος στη πόλη του Ναυπλίου σχετικά με τα προϊόντα μας. Η συνέχεια πάντως θα είναι δύσκολη χωρίς τον τουρισμό.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version