ΣυνεντεύξειςΙωάννης Μαντζούνης: “Είμαστε εδώ ως υπηρέτες των Πελοποννησίων”

Ιωάννης Μαντζούνης: “Είμαστε εδώ ως υπηρέτες των Πελοποννησίων”

Στόχος μας είναι η μαζική ανάπτυξη του Αθλητισμού

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Εκλέχθηκε ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Νίκα. Άμεσα ο νέος Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας εμπράκτως στο πρόσωπο του μια ισχυρή δημοφιλία του εμπιστεύτηκε το ρόλο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, με αρμοδιότητες που άπτονται της ανάπτυξης και της αναβάθμισης του Αθλητισμού.
Ο ανωτέρω πρόλογος, έγινε για τον γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Μαντζούνη και την ενδιαφέρουσα εφ΄’ολης της ύλης συνέντευξη που ο ίδιος παρέθεσε στον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: κ. Αντιπεριφερειάρχη, καταρχήν τι σας ώθησε να θέσετε το 2019 υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Νίκα;

Ιωάννης Μαντζούνης: Με τίμησε η πρόταση του κ.Νίκα όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς αποτέλεσε μια πρόκληση για μένα, δίνοντας μου την ευκαιρία να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου και δη στην Αργολίδα την οποία θεωρώ μια αδικημένη Περιφερειακή Ενότητα. Ως απλός ακόμη πολίτης συνειδητοποιούσα ότι δεν υλοποιούνταν τα απαραίτητα έργα υποδομής τα οποία θα έβαζαν σε “άλλη χάρτα” τη καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Κώστας Πρώιμος: Σας έδωσε συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις ο κ. Νίκας σχετικά με την Αργολίδα, προκειμένου να διαθέσετε πολιτικά τον εαυτό σας;

Ιωάννης Μαντζούνης: Διαβεβαιώσεις δεν μας έδωσε, προσωπικά δεν χρειάζομαι διαβεβαιώσεις. Πρώτα έπρεπε να δώσουμε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη μάχη απέναντι σε ένα καθεστώς που διένυε τον δέκατο χρόνο και ήλεγχε τα Πελοποννησιακά δρώμενα. Ωστόσο, είχαμε όλοι αντιληφθεί ότι ο νυν πλέον Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα στεκόταν δίπλα μας και θα ενίσχυε όλες μας τις ιδέες και τις προσπάθειες που θα αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση της περιοχής μας.

Ο Ανάβαλος είναι ένα μείζονος και ζωτικής σημασίας έργο

Κώστας Πρώιμος: Έχετε συμπληρώσει ένα χρόνο με τον κ. Νίκα στο “τιμόνι” της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ποιες είναι οι πρώτες εμπειρίες που έχετε αποκομίσει; Έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε σειρά ορισμένα πράγματα;

Ιωάννης Μαντζούνης: Τα έργα στην Αργολίδα ήταν σχεδόν μηδενικά. Προσπαθούμε βάσει προγραμματικού σχεδιασμού να πάμε παρακάτω. Ήδη προχωράμε το έργο της οδικής (Ε7) σύνδεσης της Περιφερειακής μας Ενότητας ουσιαστικά με την είσοδο της Κορινθίας-την πύλη της Πελοποννήσου, στα Δερβενάκια.
Ο Ανάβαλος είναι ένα μείζονος και ζωτικής σημασίας έργο και βλέπουμε ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αρχίζει και υλοποιείται, όπως στα Φίχτια που, με ένα έξτρα μπάι – πας δώσαμε νερό στην αγροτιά για να προχωρήσουμε και παρακάτω. Επίσης δρομολογείται η διαχείριση των απορριμμάτων, η Μαρίνα στο Ναύπλιο προχωρά, ο νέος δρόμος του άξονα Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό και ο κόμβος στα Φίχτια. Με εντολή του κ.Νίκα, ασφαλτοστρώνονται όλοι οι δρόμοι εντός της δικαιοδοσίας της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα θα ηλεκτροδοτηθούν όλα τα επίμαχα σημεία. Πολλά άλλα έργα, όπως η σύνδεση της Νέας Κίου και Ναυπλίου, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα μας. Κοιτάξτε να δείτε, εμείς είμαστε εδώ ως υπηρέτες των Πελοποννησίων και έτσι θα πορευτούμε.

Κώστας Πρώιμος: Να υποθέσω ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία στην “επιτελική ομάδα” της Αργολίδας. Και αναφέρομαι στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Μαλτέζο αλλά και στον θεματικό τον κ.Σχοινοχωρίτη.

Ιωάννης Μαντζούνης: Μπορώ να πω, ότι τόσο ο κ. Μαλτέζος όσο και ο κ. Σχοινοχωρίτης εργάζονται ασταμάτητα για το κοινό καλό. Η συνεργασία είναι άριστη με πολλές ώρες τις οποίες αφιερώνουν στα δρώμενα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Αυτό ήδη έχει αρχίσει και φαίνεται.

Η Περιφέρεια μέσω της προηγούμενης Αρχής δεν υλοποίησε κανένα έργο

Κώστας Πρώιμος: Είστε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου. Υπάρχει Σχεδιασμός για αναπτυξιακά έργα στον τομέα σας;

Ιωάννης Μαντζούνης: Διατηρώ άριστη συνεργασία και με τους είκοσι έξι δήμους που συνθέτουν την Περιφέρεια, εμείς δεν έχουμε έρθει για να κάνουμε υποδείξεις στους δημάρχους, δεν είναι αυτός ο σκοπός. Μέσα από την θεσμική ιδιότητα που υπηρετούμε θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να αναβαθμίσουμε τους αθλητικούς χώρους.
Δυστυχώς η Περιφέρεια μέσω της προηγούμενης Αρχής δεν υλοποίησε κανένα έργο. Πείτε μου εσείς ένα στην Αργολίδα. Τα μοναδικά έργα αθλητικών υποδομών της τελευταίας δεκαετίας πραγματοποιήθηκαν επί θητείας του Γιάννη Ανδριανού στο Υπουργείο Πολιτισμού ως υφυπουργός Αθλητισμού. Και αυτό δεν το λέει ο Μαντζούνης. Εκεί σταμάτησαν όλα με τη αλλαγή της Κυβέρνησης. Δεν υπήρξε κανένα αθλητικό έργο. Τώρα, όσους μιλάνε για την εμπειρία δεκαπενταετίας που διαθέτουν στη Αυτοδιοίκηση, εγώ θα τους ονόμαζα ιδιοκτήτες γραφείων μελετών του… ντουλαπιού, διότι κυρίως αθλητικά έργα ουδέποτε δημοπράτησαν, ενώ δεν υπογράφηκε καμία απολύτως σχετική σύμβαση..

Κώστας Πρώιμος: Ποιος είναι ο δικός σας Σχεδιασμός για την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη;

Ιωάννης Μαντζούνης: Καταρχήν έχουμε προβεί σε μια συστηματική καταγραφή όλων των αθλητικών χώρων και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να γίνει μια αναβάθμιση.
Στόχος μας είναι η μαζική ανάπτυξη του Αθλητισμού, ρίχνοντας βάρος σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, εξάλλου είμαστε εδώ για όλους, σε μια Περιφέρεια της οποία το Γεωγραφικό ανάγλυφο ενδείκνυται για την πολυδιάστατη ανάπτυξη πολλών αθλημάτων που είναι συνυφασμένα με τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Θέλω να πω, ότι όλα τα έργα που θα εξαγγέλλονται θα υλοποιούνται σε έξι με οκτώ μήνες και όχι σε δέκα χρόνια.

Κώστας Πρώιμος: Έχετε λάβει κάποια μέτρα στήριξης για τα Σωματεία ειδικά τη σήμερον που η κατάσταση είναι δυστοπική;

Ιωάννης Μαντζούνης: Σύντομα ο κ. Νίκας θα ανακοινώσει μέτρα οικονομικής στήριξης για τα Σωματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αγωνίζονται σε Εθνικές Κατηγορίες. Θα αφορούν στα οδοιπορικά τους, δεδομένου ότι βγαίνουν και αγωνίζονται εκτός νομού. Στη συνέχεια για το 2021 υπάρχει επιθυμία του Περιφερειάρχη για την κατασκευή πέντε κλειστών γυμναστηρίων που θα αντιστοιχούν στις πέντε Περιφερειακές μας Ενότητες, για να φιλοξενήσουμε στο μέλλον αθλητικές διοργανώσεις υψηλού κύρους.

Την τύχη του Αθλητισμού της Αργολίδας να την καθορίζουν οι Αργολιδείς

Κώστας Πρώιμος: Έχετε διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας. Θα θέσετε ξανά εαυτόν στη διάθεση των ποδοσφαιρικών Σωματείων;

Ιωάννης Μαντζούνης: Όπως γνωρίζετε ήμουν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΑ πριν τρεισήμισι χρόνια και ασφαλώς θα θυμάστε εκείνες τις τραγικές εικόνες κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Το προσωπικό μου ενδιαφέρον θα υπάρχει πάντα και θα αναζωπυρώνεται μέσα από την επιθυμία των Σωματείων και των παραγόντων, αυτοί αποφασίζουν, θα κρίνουν αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα δρώμενα της τωρινής διοίκησης. Μέχρι σήμερα δεν έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Προκαλεί δε εντύπωση, ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αργολικό ποδόσφαιρο έχει “βαφτιστεί” ως επανεκκίνηση… Δεν ξέρω, ας κρίνουν οι ίδιοι και ο φίλαθλος κόσμος αν αυτό που βιώνουν είναι όντως μια επανεκκίνηση. Εγώ στέκομαι δίπλα σε όλα τα Σωματεία ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και όταν έρθει η ώρα θα λάβω τις αποφάσεις μου.
Το μήνυμα είναι ένα: την τύχη του Αθλητισμού της Αργολίδας να την καθορίζουν οι Αργολιδείς…

Κώστας Πρώιμος: Η θεσμική σας ιδιότητα ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για μια άλλη πολιτική προοπτική;

Ιωάννης Μαντζούνης: Νιώθω και θέλω να παραμείνω αυτοδιοικητικός.
Θέλω να βοηθήσω όλους τους Αργολιδείς, γιατί αυτοί μας πήγαν ψηλά και διαθέτουν τη δύναμη να μας ωθήσουν και ψηλότερα.
Συνεπώς, θα αφήσω στη κρίση των πολιτών την προσωπική μου συνέχεια στα πολιτικά δρώμενα.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα