Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΣυνεντεύξειςΜαρία Ράλλη: Θα εκπλαγούν όλοι εν μέσω των εορτασμών του '21

Μαρία Ράλλη: Θα εκπλαγούν όλοι εν μέσω των εορτασμών του ’21

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

“Οι Ναυπλιείς, παρά την αναγκαία για υγειονομικούς λόγους επιβολή της “κοινωνικής απόστασης” παραμένουν δίπλα μας και ο καθένας από το μετερίζι του στέκεται αρωγός στο δύσκολο έργο μας”. Οι πολίτες έχουν τη θέληση και μπορούν να μας στηρίξουν υπό αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις”.
Οι προηγούμενες δηλώσεις συνθέτουν ένα μικρό απόσπασμα από την ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη την οποία παραχώρησε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη στον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο.

Για το “λουκέτο” στις εκδηλώσεις λόγω covid…

“Παρά τις ακραίες κοινωνικές συνθήκες, ο Οργανισμός του Δήμου μας δεν έχει μείνει με τα χέρια δεμένα, παρά με αισιοδοξία προχωράμε. Αν και το 2020 δύναται να χαρακτηριστεί ως η χρονιά του λουκέτου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η καλοκαιρινή συγκυρία μας ευνόησε και καταφέραμε έστω και με περικοπές στα δρώμενα να πραγματοποιήσουμε το ετήσιο φεστιβάλ Κλασικής μουσικής.
Φυσικά ο αρχικός και γενικός μας σχεδιασμός περιλάμβανε πολλές και νέες δράσεις, ωστόσο η δυστοπία λειτούργησε ως τροχοπέδη. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σεβόμαστε όλα όσα βρήκαμε και αναφέρομαι στις καθιερωμένες εδώ και πολλά χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις, όμως έναν από τους στόχους μας αποτελεί τόσο η αναβάθμιση τους αλλά και η εφαρμογή σε ορισμένα καινούρια δεδομένα.
Φερειπείν κατασκευάζουμε το προπονητήριο τοξοβολίας στην Αγία Τριάδα, ενώ βαρύνουσας σημασίας είναι η περάτωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε μια προσπάθεια μας να αποκτήσουν ορθή οδηγική συμπεριφορά οι δημότες μας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες που μας επιτρέπουν ταυτόχρονα με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων να παραδώσουμε στη διάθεση τους και το εν λόγω έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Τολού από την Περιφέρεια, εμείς ως ΔΟΠΠΑΤ και δήμος Ναυπλιέων έχουμε αναλάβει όλες τις υπόλοιπες εργασίες, ώστε να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες υποδομές που αναδεικνύουν ένα σύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου

Βαρύτητα σε δεντροφυτεύσεις και στα “Μονοπάτια Πολιτισμού”

Εφέτος είχαμε σχεδιάσει πολλές εξορμήσεις με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών προκειμένου να ενισχύσουμε τις δεντροφυτεύσεις, τον καθαρισμό ακτών και δημοσίων χώρων, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Πέραν αυτών βρίσκονται ήδη στον προϋπολογισμό μας το άνοιγμα μονοπατιών που οδηγούν σε προορισμούς όπως της “Μπαρμπούνας’ στο Τολό, το μονοπάτι στις παρυφές του Παλαμηδίου, επίσης το μονοπάτι στο Βιβάρι”, στο Δημοτικό διαμέρισμα “Μάνεση” με τελικό προορισμό στο λόφο τον Προφήτη Ηλία, φυσικά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους συναρμοδίους τοπικούς φορείς,

Ανακύκλωση και αθλητικοί χώροι.

“Θα εγκαταστήσουμε σε όλους τους αθλητικούς χώρους ειδικούς κάδους, με καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες, οι οποίοι θα προδιαθέτουν τους επισκέπτες και ουσιαστικά θα τους ελκύουν ώστε να ακολουθήσουν την όλη διαδικασία, δηλαδή να συμβάλουν στο σημαντικό έργο της ανακύκλωσης”.

Για τα πολιτιστικά δρώμενα της επετείου του ’21

“Εργαζόμαστε συνεχώς με προσανατολισμό τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Συστάθηκε η “Εφορία Τιμής”, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένους Ιστορικούς και ανθρώπους του Πνεύματος οι οποίοι έχουν εκπονήσει επιστημονικές μελέτες γύρω από το ’21. Επίσης θεσπίστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους αντίστοιχους Ειδικούς και φορείς, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς.
Ο σχεδιασμός έχει την εξής κατεύθυνση: Να αποδεικνύει μέσα από τα σχετικά δρώμενα και τις εκδηλώσεις ότι το Ναύπλιο διαδραμάτισε δομικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.
Η πόλη μας θα αποτελεί το συνδετήριο κρίκο με όλες τις υπόλοιπες ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των εορτασμών του ’21. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς έχουμε διπλή δουλειά καθώς το ’22 θα έχουν συμπληρωθεί διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου.
Θα ήθελα να πω, ότι η συνεργασία του Δημοτικού μας Οργανισμού με τα Μουσεία είναι άριστη, καθώς και με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, με το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με το αρχαιολογικό Μουσείο και την επιβλέπουσα Υπηρεσία της οποίας προΐσταται η κυρία Άλκηστις Παπαδημητρίου, η συνδρομή της στον κοινό στόχο για μια πετυχημένη διοργάνωση είναι πολύτιμη. Το Πολεμικό Μουσείο δεν θα ήθελα να ξεχάσω, με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα”.

Για το Μπούρτζι.

“Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατά την τελευταία της επίσκεψή στο Ναύπλιο, τα εγκαίνια του εμβληματικού “θαλασσόπυργου” θα πραγματοποιηθούν (αν το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες) στις 30 Μαρτίου 2021”.

Για το Μουσείο “Καραγκιόζη”

“Σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την πρόεδρο του κ. Παπαντωνίου, έπειτα από τη εκπόνηση σχετικής Μουσειολογικής μελέτης θα δημιουργήσουμε το Μουσείο του “Καραγκιόζη”. Ήταν μια επιθυμία της οικογένειας Κόκκορη, προς τιμή του Γιάννη Κόκκορη, το οποίο θα στηθεί στη συνοικία της Πρόνοιας, η οποία θα αναβαθμιστεί πολιτιστικά”.

Για τις νέες αίθουσες πολιτισμού

“Είναι γνωστόν ότι παρατηρείται στην πόλη μας μικρός αριθμός αίθουσών που να μπορούν να καλύψουν τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ετησίως. Στο άμεσο μέλλον ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος θα προβεί στην ανακοίνωση ενός σημαντικού έργου που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο.
Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω, ότι σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Ταμείο και με την αμέριστη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεκτάριου, παραχωρήθηκε στο δήμο μας για χρήση η αίθουσα που βρίσκεται στην ΣταΪκοπούλου. Επίσης, μετά από έγκριση των αντίστοιχων τοπικών Συμβουλίων, θα ανακαινίσουμε την παλιά δεξαμενή στην Τίρυνθα, το παλιό Κοινοτικό κατάστημα στα Ίρια, και το δημοτικό σχολείο στο Παναρίτι αναβαθμίζοντας την διεξαγωγή των χαρακτηριστικών τους εορτών και εκδηλώσεων.
Στα μεν Ίρια θα πραγματοποιήσουμε έκθεση για την Αγκινάρα, στην Τίρυνθα λαογραφικού περιεχομένου εκδηλώσεις, ενώ στο Παναρίτι έπειτα από διερεύνηση που κάναμε με την κ. Θάλεια Αντωνιάδη (Θεατρική Σκηνή) και την Βάλια Ρεντούλη (Πειραματική Σκηνή) θα εγκαταστήσουμε τις έδρες τους. Ο εν λόγω χώρος θα μεταμορφωθεί σε βεστιάριο, ενώ εκεί θα διεξάγονται οι πρόβες τους”.

Για την δική της “Επόμενη Μέρα”…

“Είναι νωρίς για να σχεδιάζω οτιδήποτε αφορά στις επόμενες εκλογές, αισθάνομαι ότι έχω πολλά ακόμη να δώσω, υπηρετώντας τους δημότες μας ανεξαιρέτως. Δεν νιώθω ούτε “κορεσμένη πολιτικά” ούτε κουρασμένη ψυχολογικά, θα παραμείνω εδώ, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι μέσω της θεσμικής μου ιδιότητας για ένα καλύτερο Ναύπλιο.”

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα