Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑθλητισμόςΞεκινάει η απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Ξεκινάει η απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

“Όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία στην ανάσα που δίνουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τίποτα, όμως, δεν συγκρίνεται με το να λαμβάνεις χρήματα απευθείας, γιατί είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι το κράτος είναι δίπλα σου, βάζει πλάτη για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και σε στηρίζει εμπράκτως, επιβραβεύοντάς σε για τη νοικοκυροσύνη και τη συνέπειά σου. Με αυτήν τη φιλοσοφία και με άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προχωράμε, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, στην απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ”, είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν το 18μηνο, στον τομέα ευθύνης του. “Θα εθελοτυφλούσαμε, αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι ο τομέας του αθλητισμού καταπονήθηκε σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς οργανώσεις που με κόπο διεκδικήσαμε και προγραμματίσαμε ανεστάλησαν, εγκαταστάσεις έκλεισαν. Καταλαβαίνω τη συναισθηματική πίεση όλων όσοι μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να στερηθούν το δεύτερό τους σπίτι, τον χώρο που αθλούνται.

Παρ’ όλα αυτά, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια”, είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και σημείωσε ότι πολύ έγκαιρα ελήφθησαν μέτρα για τη στήριξη της αθλητικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

-υπαγωγή των αθλητικών σωματείων στους ΚΑΔ

– οικονομικές διευκολύνσεις προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, από τα εθνικά αθλητικά κέντρα που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ

-σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ υλοποιήθηκαν προγράμματα για 599 αθλητικές θέσεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

-φορολογικές ελαφρύνσεις προς όφελος του αθλητισμού καθώς τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων υπάγονται πλέον σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α στο 13% από το 24% και η φορολόγηση των εισοδημάτων των προπονητών εξομοιώθηκε με αυτήν των αμειβομένων αθλητών στο 22% από το 45%, όσον αφορά τη μεταγραφή, την ανανέωση, τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας τους. Επιπλέον μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής σε 22% από το 45% για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής, την ανανέωση ή λύση του συμβολαίου συνεργασίας, αλλά και τη μείωση φόρου κατά 20% από 10% επί των ποσών δωρεών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

-Δόθηκε δυνατότητα στους δήμους και στις περιφέρειες για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων.

Ξεχωριστή αναφορά επιφύλασσε ο υφυπουργός στο Μητρώο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. “Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας ζητήσαμε τον ακριβή αριθμό των σωματείων της κάθε ομοσπονδίας και εκεί φανερώθηκε η απόλυτη αταξία. Για τον λόγο αυτό, επισπεύσαμε το μητρώο αθλητικών σωματείων, με το οποίο θέσαμε κανόνες και με όρους διαφάνειας βάζουμε τάξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας, καταγράφοντας τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και προωθώντας τη νοικοκυροσύνη, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζουμε και το μητρώο προπονητών που θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα”, δήλωσε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα