Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΣυνεντεύξειςΖωή Γκατζιώλη: "Θα δικαιώσω μέχρι τέλους όσους με στήριξαν"

Ζωή Γκατζιώλη: “Θα δικαιώσω μέχρι τέλους όσους με στήριξαν”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Θα συμπληρώσει τα δεκαεφτά της οσονούπω, ενώ ήδη έχει αποκομίσει σημαντικές “καλαθοσφαιρικές” στιγμές, καθότι συμμετείχε με την ομάδα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι της Α1. Δεν είναι και μικρή υπόθεση για ένα κορίτσι δεκαπέντε ετών να έχει ως συμπαίκτρια την Λολίτα Λύμουρα και να πατάει μαζί της στο παρκέ με τα χρώματα του Δικεφάλου του Βορρά.

Η ταλαντούχος Σέντερ Ζωή Γκατζιώλη (1.83μ) στην ακόλουθη συνέντευξη, μίλησε στον εκδότη της “Ενημέρωσης της Περ. ΠελοποννήσουΚώστα Πρώιμο για τις εμπειρίες από το αγωνιστικό της πέρασμα στη Θεσσαλονίκη, για την ομάδα της καρδιάς της, αλλά και για τα σχέδια που σαφέστατα δικαιούται να κάνει μια νεαρή και πολλά υποσχόμενη αθλήτρια από την Τρίπολη.

Κώστας Πρώιμος: Ποια ήταν τα κίνητρα και τα ερεθίσματα ώστε να ασχοληθείς με την καλαθοσφαίριση;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την καλαθοσφαίριση στην Πέμπτη Δημοτικού. Σ’αυτό συνέβαλλαν αρκετά οι γονείς μου, καθώς επίσης και μια οικογενειακή φίλη. Αγαπούσα από μικρή τα αθλήματα και μόλις ξεκίνησα το μπάσκετ κατάλαβα ότι ήταν το ιδανικό για εμένα. Η αγάπη για τον αθλητισμό και η οικογενειακή παρότρυνση ήταν όσα χρειάστηκαν για να προχωρήσω.”

Κώστας Πρώιμος: Θυμάσαι το πρώτο σου “επίσημο” καλάθι; Πως ένιωσες;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Εννοείται… Το πρώτο μου καλάθι το σημείωσα  στο επίπεδο των Νεανίδων με την πρώτη μου ομάδα την “Άμιλλα” Τρίπολης. Ένιωσα μοναδικά. Με είχε κατακλύσει ο ενθουσιασμός.

Κώστας Πρώιμος: Ξεκίνησες από την «Άμιλλα» στην Τρίπολη και σύντομα σε ηλικία δεκαπέντε ετών βρέθηκες να αγωνίζεσαι κατά διαστήματα και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ποιές στιγμές έχεις κρατήσει;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Ήταν ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο βήμα να αγωνιστώ για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχω κερδίσει εμπειρίες που θα με ακολουθούν. Να αγωνίζομαι και να κάνω προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ήταν στιγμές που θα θυμάμαι. Βασική μου ανάμνηση αποτελεί επίσης, ο τελικός των Νεανίδων και η πρόκρισή μας στο Πανελλήνιο. Η συμμετοχή στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή για μένα, καθώς ξεκίνησα από μια μικρή πόλη. Διαφορετική η Θεσσαλονίκη, φοβερό το επίπεδο του μπάσκετ, το γήπεδο αλλά και οι συμπαίκτριες μου. Το να αγωνίζομαι με παίκτριες του βεληνεκούς όπως η Λολίτα Λύμουρα, ήταν κάτι το πολύ σπουδαίο για εμένα, έμαθα πολλά.”

Κώστας Πρώιμος: Πως ήταν το κλίμα μέσα στις γυναικείες ομάδες του ΠΑΟΚ;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όλες οι συμπαίκτριες μου με βοηθούσαν πάντα. Το πέρασμα μου από τον ΠΑΟΚ ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο. Όλα τα τμήματα ήταν πολύ δυνατά, ήμασταν πολύ δεμένες και οι μικρότερες και οι μεγαλύτερες. Επικρατούσε το ομαδικό πνεύμα μέσα και έξω από τα αποδυτήρια.

Κώστας Πρώιμος: Ποιό παιχνίδι έχεις κρατήσει με τον ΠΑΟΚ ιδιαιτέρως στη μνήμη σου;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Ήταν ο τελικός που θα έκρινε τη πρόκριση μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, μέσα στο γήπεδο του “Παναθλητικού”, παιχνίδι για γερά νεύρα, με εντάσεις, σε κατάμεστες εξέδρες. Ένιωσα έντονα συναισθήματα, καθώς έπρεπε να τα δώσουμε όλα σε αγωνιστικό επίπεδο. Τελικά τα καταφέραμε και προκριθήκαμε.

Κώστας Πρώιμος: Τι μεσολάβησε και μετεγγράφηκες στον ΑΡΙΣ στην Καλαμάτα;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Η αλλαγή σκηνικού λόγω του Κορονοϊού, αλλά και το ότι για λόγους Στρατηγικής ήθελα να αγωνιστώ με μια ομάδα στην Α2 για να κερδίσω παιχνίδια σε μια δύσκολη κατηγορία. Με την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου ο  προπονητής μας ο Μιχάλης Μπακογιάννης από τις πρώτες μέρες μου στην Καλαμάτα πιστεύω ότι θα αποκτήσω περισσότερη σιγουριά, ενώ θα βελτιωθώ τόσο αθλητικά όσο και “μπασκετικά”.

Κώστας Πρώιμος: Ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Υπάρχουν υψηλά κίνητρα για μια νεαρή κοπέλα ώστε να παραμείνει στο μπάσκετ;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Καταρχήν προτεραιότητα για μένα έχουν οι σπουδές. Αν μείνω στην Ελλάδα θα ήθελα να περάσω στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Αν καταφέρω να πάω στο εξωτερικό θα επέλεγα την Ιατρική ή την Ψυχολογία. Βεβαίως το μπάσκετ δεν θα μπορούσα να το παρατήσω, στόχος μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε ένα υψηλό επίπεδο, παράλληλα με τις σπουδές μου.

Κώστας Πρώιμος: Οι νέοι άνθρωποι σήμερα ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό; Ή μήπως η νεολαία εν μέσω όλης αυτής της δυστοπίας έχει αποτραβηχτεί;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Οι δικοί μου φίλοι, στο περίγυρο μου, ενδιαφέρονται. Είναι μια καλή εκτόνωση και διαφυγή από την καθημερινότητα. Σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί λόγω του Covid19 έχει επηρεάσει και τις συνήθειες μας, αλλά όχι σε σημείο να αποτραβιούνται οι νέοι από τις αθλητικές δράσεις.

Κώστας Πρώιμος: Πόσο επηρεάζει εσάς τους αθλητές στη ψυχολογία το γεγονός της αναστολής, ή και της αναβολής των πρωταθλημάτων;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Αναμφισβήτητα επηρεάζει, ωστόσο θεωρώ ότι είναι και λίγο υποκειμενικό, εγώ το βλέπω ως μια ευκαιρία για να δουλέψω μόνη μου, ώστε μόλις ξαναπατήσω στο παρκέ κάτι για το οποίο ανυπομονώ, να είμαι έτοιμη να προσφέρω τον καλύτερο μου αγωνιστικό εαυτό για την ομάδα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αθλητές έτσι το σκέφτονται.

Κώστας Πρώιμος: Να τοποθετήσουμε στην τελευταία ερώτηση την πρώτη σου ομάδα; εκεί που ξεκίνησαν όλα; Ποιές είναι οι αναμνήσεις σου;

ΖΩΗ ΓΚΑΤΖΙΩΛΗ: Η ομάδα της Τρίπολης, είναι μέσα στην καρδιά μου. Εκεί έκανα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, τους προπονητές μου οι οποίο πίστεψαν σε μένα, Θοδωρής Τσουκαλάς, Μιχάλης Βερβενιώτης, Γιώργος Χρονόπουλος. Στην “Άμιλλα” ένιωσα τις πρώτες μου μπασκετικές συγκινήσεις, άλλωστε εκεί ξεκίνησαν όλα.” Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, την οικογένεια μου, τους προπονητές μου. Θέλω να τους δικαιώνω μέχρι τέλους.”

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα