Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΝαύπλιο: Απόφαση – Ανάσα για τις επιχειρήσεις με απαλλαγές οικονομικών βαρών

Ναύπλιο: Απόφαση – Ανάσα για τις επιχειρήσεις με απαλλαγές οικονομικών βαρών

Ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται πάντα κοντά στους δημότες του και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία . Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος μας, μετά από απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, ανακοίνωσε ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων και επεμβαίνει, ώστε το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες, οι καταστηματάρχες του Δήμου μας στο μυαλό τους, να είναι ότι πρέπει να πληρώσουν τον Δήμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (19/2/2021) μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής πάρθηκε μεταξύ άλλων απόφαση για την απαλλαγή πολλών οικονομικών βαρών που έπρεπε να σηκώσουν οι πληγείσες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Α) η ένταξη του Δήμου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr/ στην οποία κάθε πληττόμενη επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί απαλλαγή δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων για το διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοΐού

Β)Η απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Γ) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαλλαγή θα διενεργείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ στην οποία θα ενταχθεί ο Δήμος ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτούνται ηλεκτρονικά τις παραπάνω απαλλαγές αλλά επίσης, μέσω του Τμήματος Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esoda@1444.svzefxis.gov.gr με αίτηση τους που θα συνοδεύεται:

ι) από αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής ή πλήττονται σημαντικά βάση των ορισμένων από το Υπουργείο Οικονομικών Κ.Α.Δ. λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού

ιι) από αντίγραφο, για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19, των εκδιδόμενων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και των εξοφλητικών αποδείξεων αυτών με σκοπό η υπηρεσία μας να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επιστροφής των ποσών που θα έχουν καταβληθεί για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν και για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στα μέτρα στήριξης με ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και θα τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα