Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Διαβάζουμε για την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση

Τάσος Λάμπρου: Διαβάζουμε για την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ένδοξη ελληνική επανάσταση οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι έχουν εκδώσει σημαντικά ιστορικά βιβλία για την επαναστατική περίοδο. Αξιόλογα βιβλία που απαιτείται να τα μελετήσουμε και κάποια από αυτά να τα υιοθετήσουμε… Να μάθουμε και να γνωρίσουμε αγωνιστές, ιστορικούς τόπους, ηρωικές δράσεις.

Ας ξεφύγουμε από την ζοφερή κατάσταση της επικαιρότητας με μια σημαντική επιλογή: το διάβασμα ενός σημαντικού βιβλίου, το έχουμε ανάγκη για να αντλήσουμε γνώση και κρίση απαραίτητα στοιχεία προς αξιοποίηση στην σύγχρονη εποχή μας.

Σας ενημερώνω ότι οι δομές της Δια Βίου μάθησης του τόπου μας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων θα πάρουν πρωτοβουλίες , θα αναπτύξουν δράσεις και θα υιοθετήσουν «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ»  προς παρουσίαση στο αναγνωστικό  κοινό και ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία , τα οποία θα παρουσιαστούν ανάλογα με τις επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες, είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης σε εκδηλώσεις. Αξίζει να στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, το βιβλίο και η ανάγνωση είναι ο σύμμαχος του κάθε ανθρώπου για να κερδίσει τις προκλήσεις της ζωής του και να διαμορφώσει μια ευρύτερη αντίληψη για τον τόπο του, για την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων, για να μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες της φυλής μας, για τις ένδοξες ιστορικές στιγμές, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ένδοξη ελληνική επανάσταση και από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Διαβάζουμε ιστορικά βιβλία, υιοθετούμε… γεγονότα, αγωνιστές, ιστορικούς τόπους, συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις της Δια Βίου μάθησης της τοπικής μας κοινωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τα 200 χρόνια από την ένδοξη ελληνική επανάσταση.

Τάσος Γ. Λάμπρου

Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα