ΑργολίδαΠαρέμβαση Ανδριανού για το πρόβλημα του βιολογικού στον Αργολικό

Παρέμβαση Ανδριανού για το πρόβλημα του βιολογικού στον Αργολικό

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη· Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα· και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η εμφανής μόλυνση στον Αργολικό κόλπο από λύματα του βιολογικού καθαρισμού καθιστά επιτακτική την εξεύρεση άμεσης και μόνιμης λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Το χρονίζον και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία της Αργολίδας καθώς επηρεάζει τον σημαντικό βιότοπο, τις συνθήκες ζωής και τον τουρισμό, καθώς, με τις τελευταίες εξελίξεις, και τους παραγωγούς δεδομένου του ότι σταματά η κοπή των πορτοκαλιών λόγω της μη λειτουργίας των συσκευαστηρίων, αφού δεν μπορούν οι επιστρεφόμενες μικρόκαρπες ποσότητες να πάνε προς χυμοποίηση, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην καταβολή των συνδεδεμένων επιδοτήσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί εσπεριδοειδών.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η άμεση εξεύρεση λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο αυτό πρόβλημα με τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, ώστε και το περιβάλλον να προστατεύεται με την αυστηρή τήρηση όλων των κατά νομό υποχρεώσεων, και ο αγροτικός κόσμος που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία να μην πληρώσει το μάρμαρο.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ: Με ποιες ενέργειες θα δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο σοβαρό και σύνθετο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα